Anklager vil have drenge dømt for grov vold

Mandag fortsatte straffesagen, hvor tre tidligere 9. klasseelever er tiltalt for grov vold mod to 8. klasseelever på sidste skoledag på Strandskolen i Risskov.

Artiklens øverste billede
Forsvarere ligger vægt på, de tiltalte i sag om overfald på Strandskolen i Risskov alle har gode familieforhold og ikke er i en kriminel løbebane. Foto: Jonas Wrede Hansen

Tre tidligere 9. klasseelever er ved Retten i Aarhus tiltalt for »vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter«, da de på sidste skoledag på Strandskolen i Risskov i juni 2021 overfaldt to daværende 8. klasseelever.

Anklagemyndigheden har under sagen tilkendegivet, at de tiltalte »i forening og efter forudgående aftale« stod bag begge overfald, hvor det ene offer ud over blå mærker blev »påført behandlingskrævende tandskader på ikke under otte tænder«.

På den baggrund gav anklageren under mandagens retsmøde udtryk for, at de tre skal straffes for grov vold og have samme straf.

På tidspunktet for overfaldene var to af de tiltalte 16 år, og den tredje var 15 år, hvilket anklageren mente var en formildende omstændighed. Derudover mente anklageren, at der kunne være tale om en formildende omstændighed, at der ikke var sket flere personskader.

Anklageren ønskede derfor en straf på op mod fem måneders betinget fængsel.

Hver af de tre tiltaltes forsvarere var dog uenige i, at der skulle straffes for grov vold. Kun en af de tre tiltalte har erkendt at have deltaget, men har afvist grovheden af overfaldene. En af de tiltalte har erkendt at have puffet med foden til det ene offer, mens den tredje har nægtet sig skyldig.

»Det kan på ingen måde være grov vold,« sagde en af de tiltaltes forsvarer i retten og henviste til, at overfaldene ikke havde været aftalt på forhånd, og at skaderne ikke stemte overens med skader påført ved grov vold.

Det ene offer havde fået skader på tænder, men der blev både under retsmøderne den 6. januar og den 10. januar rejst tvivl om, hvorvidt de skader var sket under overfaldet eller senere, da en ukendt elev slog forurettede i ansigtet med flad hånd. Alle forsvarere henviste til, at både ofre og vidner ikke kunne sige med sikkerhed, hvornår skaden var sket.

De tre forsvarere lagde også vægt på, at de tiltalte alle har gode familieforhold og ikke er i en kriminel løbebane, men at det var drillerier og en stemning, som tog overhånd.

Forsvareren for den af de tiltalte, som har erkendt sin deltagelse, argumenterede for en mild betinget fængselsstraf, mens de to øvrige forsvarere plæderede for frifindelse eller en betinget straf på henholdsvis 10 og 30 dage.

Der afsiges dom i sagen torsdag den 13. januar.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.