Kan blive Aarhus' innovative forstad

Lokalt bysamfund kan vise vejen for fremtidens grønne byudvikling med nyt projekt, der indeholder bofællesskaber. Borgermøde på vej.

Artiklens øverste billede
Første bud på en visualisering af områdets muligheder udarbejdet af TMP-arkitektur.
Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Mellem skov og by bliver der i Kolt-Hasselager nu mulighed for at udvide med et nyskabende boligprojekt, der er et bud på fremtidens lokale bysamfund og forstad. Her vil der være fokus på mennesker og natur, som kan gå i harmoni med den eksisterende by.

Projektet rummer arealer til alle boligtyper. Her vil både være leje-, eje- og andelsboliger samt fritliggende parcelhusgrunde og tiny houses, der alle centrerer omkring hver deres unikke fælleshus – én helhed, flere individuelle klynger.

Det oplyser boligorganisation ALBOA og bygherren Fabulas i en pressemeddelelse.

Dermed kan projektet blive en del af løsningen på kommunens mål om at fastholde aarhusianske familier indenfor kommunegrænsen. Projektet er indsendt til Aarhus Kommune i forbindelse med høringen omkring ”Arealer til alle boligtyper”.

Samtidig taler projektet ind i fremtidens byudvikling, hvor der er fokus på så bæredygtige tilgange som muligt samt miljø- og klimavenlige materialer i byggeriet. Det er bandt andet med til at sikre længere holdbarhed, lavere CO2-udledning og et sundere indeklima.

Fremtidsorienteret

Alt sammen efterspurgte værdier hos fremtidens købere og lejere, som kan bidrage til at udvikle oplandet udenfor Aarhus by. Det lokale bysamfund, Kolt-Hasselager, kan dermed få en ny bydel, ”Birkefaldet”, som er fremtidsorienteret og både kommer nuværende og kommende beboere til gavn.

Det er den almene boligorganisation ALBOA og bygherren Fabulas, der står bag planerne, og man håber nu på kommunens opbakning til en grønnere udvikling udenfor midtbyen samt mere boligdiversitet i oplandsbyerne.


”Birkefaldet” vil blive bygget i et område, der i dag er utilgængeligt for befolkningen. Hvis projektet realiseres, vil den samlede befolkning få mulighed for at tilgå en lang række nye grønne og blå tiltag.

Regnvandssø, ny skovrejsning, hundeskov og rekreative arealer og aktivitetsområder i det grønne, er blot nogle af elementerne i Birkefaldet, ligesom shelterplads, træningsplads og meget mere skal sikre en dynamisk sammenhæng mellem det nye område og den eksisterende by. Her kan foreninger dermed få nye muligheder for at udvikle aktiviteter på kryds og tværs af både områder i byen, og på tværs af generationer.

En grøn støjvold beplantet med træer bliver også en del af udbygningen, og giver kommende og nuværende beboere i Kolt-Hasselager mere grønt at se på ud mod motorvejen såvel som et sundere lydmiljø. Derudover inkluderer projektet såkaldte LAR-løsninger, hvor der arbejdes med at sikre grundvandet i forhold til i dag, via beskyttende servitutter for bæredygtig drift på hele området.

Hvorvidt projektet bliver realiseret, besluttes af kommunen i 2022.

I øjeblikket afventer man den kommende dialog med kommunen, omkring hvorvidt nogle af de endnu ikke udpegede arealudviklingsområder vil åbne for at området bliver en del af den kommende kommuneplan. ALBOA og Fabulas ser en række gode løsninger på de miljø- og støjmæssige udfordringer, som tidligere har været påtalt om arealet og glæder sig over at der allerede er stor interesse og opbakning fra både Kolt-Hasselager Fællesråd og rådgivere.

Nu håber man, at kommunen ønsker at arbejde videre med en realisering af projektet.

Borgermøde

Udviklerne inviterer i samarbejde med Kolt-Hasselager Fællesråd til borgermøde for de interesserede borgere i Kolt-Hasselager 26. januar klokken 19 på byens hostel.

Her vil man fortælle uddybende om visionerne med projektet, og der vil være mulighed for spørgsmål og input til den endelige navngivning af projektets boligområder, som man ønsker at inddrage de lokale borgere i.


ksa

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.