"Vi håber, borgerne er med på denne præmis"

Aarhus Kommune må i omstridt byggesag på Rolighedsvej i Risskov aflyse fysisk borgermøde og i stedet møde borgerne online

Den omdiskuterede sag om byggeri, udstykning og renovering af bevaringsværdigt hus på Rolighedsvej i Risskov skal debatteres over internettet. Aarhus Kommune må på grund af corona-krisen opgive at afholde et fysisk borgermøde om sagen, der netop nu er i høring.

”Vi er spændte på det, og vi håber, at borgerne er med på den her præmis,” siger Suzanne Eben Ditlevsen,der er arkitekt og projektleder på lokalplanssagen om Rolighedsvej 16A.

Læserbrev: Kritisabel og rystende sagsbehandling i Rolighedsvej-sagen

Sagen har vakt en del opsigt, da der har været beskyldninger om politiske vennetjenester i forhold til at få tilladelse til at ændre lokalplanen. Kommunen vurderede derfor, at sagen ikke egnede sig til et virtuelt borgermøde og forlængede høringsfasen frem til 15. maj for at kunne nå at afholde et fysisk borgermøde. Nu må forvaltningen dog sadle om.

”Via pressen og via de forespørgsler vi har fået om aktindsigt, ved vi, at mange borgere har stor fokus på den her sag. Derfor vurderede vi i første omgang, at vi skulle vente. Det er bedre at være ansigt til ansigt, når det er en sag, hvor mange borgere er utilfredse. Men vi har nu prøvet nogle formater af, og nu mener vi, at vi godt kan håndtere det,” siger Suzanne Eben Ditlevsen.

Det virtuelle borgermøde bliver afviklet via Microsoft Teams, hvor alle med adgang til internettet kan være med.

”Det er et informationsmøde, hvor vi vil fortælle om lokalplanen og om processen. Vi vil klæde borgerne på, så de kan sende høringssvar ind. Derudover vil bygherres rådgiver fortælle om, hvordan de nye bygninger på grunden vil se ud,” forklarer Suzanne Eben Ditlevsen.

Borgermøde om omstridt byggesag er udsat

Spørgsmål via chat

Under oplæggene vil borgerne have mulighed for at stille spørgsmål ved at skrive i en live chat.

”Der kan jo være mange flere mennesker online, end der ville have kunnet være til et fysisk møde. Så der kan også stilles rigtig mange spørgsmål. Derfor har vi to moderatorer til at samle spørgsmålene i emner og på den måde få besvaret så mange som muligt.”

Forvaltningen opfordrer derudover til, at man ’liker’ andres spørgsmål i stedet for at stille samme spørgsmål.

Har ”nogen” stillet ejerne noget i udsigt?

At afholde større møder via Teams har forvaltningen netop gjort sig erfaringer med.

”Vi har netop prøvet at afholde et stort, internt møde i Teknik og Miljø med over 500 deltagere, og det fungerede godt.”

Videoen fra borgermødet vil efterfølgende ligge på høringsportalen, så alle kan gå ind og se den, når det passer dem.

Rolighedsvej-sag sendes i offentlig høring

Ingen politiske spørgsmål

Suzanne Eben Ditlevsen understreger, at der her borgermøde handler om, at embedsværket lægger en lokalplan frem.

”Det, der har været en del utilfredshed med, har været politiske afgørelser, og det kan vi ikke svare på. Det her er et informationsmøde, hvor man kan stille uddybende spørgsmål til lokalplanen. Spørgsmål af politisk karakter ligger uden for vores område.”

Mødet afholdes 5. maj klokken 17-18. De borgere, der er direkte berørt, får en invitation til mødet i e-boks eller via e-mail. Alle andre interesserede kan finde linket til mødet på Aarhus Kommunes høringsportal; deltag.aarhus.dk.Læs også

Del artiklen