Harlevs nye idrætscenter indviet i corona-venlig stil

Harlev Idræts - & Kulturcenter blev åbnet for fuld gopelmusik, borgmesterbesøg, springopvisning og fyrværkeri.

Artiklens øverste billede
Snoren til Harlevs nye center bliver klippet Fra venstre er det Martin Trærup, formand for HI&K, Rabih Azad-Ahmad (R), rådmand for Kultur og Borgerservice, Borgmester Jacob Bundsgaard (S), rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek (V), formand for Harlev Fællesråd, Marete Jelsbak Raundahl, næstformand for HI&K Jacob Damgaard.

Tirsdag 15. december blev det nye Harlev Idræts - & Kulturcenter indviet i corona-venlig stil. Dagen bød blandt andet på borgmesterbesøg, springopvisning, gospelsang og fyrværkeri.

Disse coronatider kræver, at arrangører tænker kreativt, når der skal fejres noget. Det formåede holdet bag indvielsen af Harlev Idræts - & Kulturcenter i høj grad. Indvielsen bød på flere indslag med hensyntagen til genindførte restriktioner og anbefalinger.

Harlev Idræts - & Kulturcenter havde ganske enkelt flyttet flere af indslagene ud i det fri, og takket være et fornuftigt vintervejr og et alsidigt program, var fremmødet stort.

Der var forplejning fra den lokale bager med dekoration af blandt Salling Fondene, som har bidraget med en million kroner til projektet.

Borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard (S) klippede snoren til åbningen af Idræts - & Kulturcentret og holdt samtidig en tale om vigtigheden ved frivilligt engagement for at skabe forandringer i lokalmiljøet.

Rabih Azad-Ahmad (R), rådmand for Kultur og Borgerservice påpegede vigtigheden af fællesskaber og betydningen for en lokal befolkning, mens rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V) roste byen og initiativtagerne bag for at have gennemført projektet. Generelt var der stor ros til såvel den seriøse tilgang og det vedholdende arbejde samt det flotte resultat.

Grundet forsamlingsloftet blev der efterfølgende holdt en lille reception på halvanden time for særligt inviterede, herunder byrådspolitikere, samarbejdspartnere til byggeriet og mange af de frivilligt engagerede, der har bidraget til projektets realisering.

Rundvisninger

Efterfølgende var der fra klokken 15.30 hvert tiende minut mulighed for at få en rundvisning i det nye Idræts - & Kulturcenter, og mange benyttede sig af denne mulighed for at få et indblik i mulighederne i de nye faciliteter.

Da mørket faldt på havde byens spejdere havde sørget for fakler og bålsteder, hvilket skabte en skøn stemning, og vendte det, at arrangementet var taget udenfor, til en anderledes og hyggelig oplevelse. Der blev serveret kaffe, kage og vand. Alt sammen leveret og doneret af det lokale erhvervsliv.

Idræts-og kulturcentret indefra med “Fællesværket” på gulvet.Aarhus Gospelkor med cirka 80 sangere gjorde sit for at bidrage til den gode stemning med professionel lydopsætning og julesange udført i det fri, bakket op ad lysopsætning af Harlev Event team.

Grundtanken bag Harlev Idræts - og Kulturhus er at skabe et nyt samlingspunkt for byens borgere, uanset alder, køn eller interesser. I forlængelse af dette er Fællesskaberne opstået, en gruppe af frivillige, der sætter fokus på at skabe arrangementer, der forbedrer og understøtter de nuværende og kommende fællesskaber i byen. Fællesskaberne står blandt andet bag projektet ”Fællesværket”, hvor over 1.000 små lærreder er delt ud til institutioner og borgerne i Harlev og omegn til fri dekoration. Lærrederne er samlet til én stor installation på 3x7,5 m, der skal pryde en af væggene i det nye Idræts - & Kulturhus.

Dagen blev afsluttet med et fyrværkeri, der markerede slutningen på et vedholdende og succesfuldt frivilligt arbejde, et vellykket arrangement og begyndelsen for et nyt Idræts - & Kulturcenter i Harlev.ksa

Læs også

Del artiklen