Nyt fællesråd i Skæring begyndte med en Facebookgruppe

Lise-Lotte Callesøe York er formand for Skærings første fællesråd, der i første omgang arbejder for at forbedre trafikforhold samt natur og miljø.

Artiklens øverste billede
Formanden for Skærings første fællesråd, Lise-Lotte Callesøe York.

Er der noget, der kan samle folk i lokalsamfundene, er det, når der kommer en stor bygherre med planer, som vil ændre forholdene markant. Når man så samtidig befinder sig i et lokalsamfund, der hovedsageligt består af sommerhusgrunde, som er ved at blive omdannet til helårsbeboelse, er der basis for, at folk kommer op på barrikaderne. Så meget, at de nu har er dannet et fællesråd, der skal fungere som talerør mellem Skæring-borgerne og kommunen.

»Hele Tækker Group-projektet, hvor der er planer om 420 parcelhuse på en mark i Skæring, har bevirket, at folk er begyndt at røre på sig for at markere, at nu bliver vi nødt til at gøre noget,« fortæller Lise-Lotte Callesøe York.

Sammen med sin mand flyttede hun fra Risskov til Skæring-området for to år siden for at få mere vand i stedet for skov.

Og faktisk også for at få mere mørke. Men mørket kan være farligt at gå tur i. Især når vejene er smalle, og bilerne kører halvstærkt.

»Det er ikke særligt sjovt at gå ture i Skæring-området om aftenen, for bilerne kommer ret tæt på. Derfor startede jeg en facebook-gruppe, der hed ’Trafikforhold i Skæring’, og inden der var gået ret mange dage, var der 150 medlemmer. Det overrumplede mig, så derfor tog jeg fat i folk fra Aarhus Kommune, der rådede mig til at danne et fællesråd,« fortæller Lise-Lotte Callesøe York, som blev valgt til at stå i spidsen for det nye fællesråd i dette efterår.

To fokusgrupper

I første omgang er lavet to grupper, hvor der største fokus i øjeblikket ligger. Det drejer sig om trafik samt natur og miljø.

»Der er rigeligt at tage fat på. Sidst vi talte, var der 32 byggeprojekter her i Skæring, hvor Tækker Groups er klart det største. Det har skabt modstand og samlet folk i Skæring. Derudover har vi mærket en stor interesse fra mange om at arbejde for en tunnel eller bro over Grenåvej for at øge trafiksikkerheden,« siger Lise-Lotte Callesøe York og tilføjer:

»Alt det der sker omkring os, vil vi gerne høres i. Vi er ikke imod udvikling af nogen art overhovedet, men vi vil bare gerne være med i beslutningerne. På den måde sikrer vi os, at der bliver tænkt trafik ind, og vi kan bevare nogle af de skønne naturområder, vi har her i Skæring.«

Vi er ikke imod udvikling af nogen art overhovedet, men vi vil bare gerne være med i beslutningerne.

Lise-Lotte Callesøe York, formand for Skærring Fællesråd

Foreløbig har Skæring Fællesråd holdt to møder og skal snart mødes med nabofællesrådene fra Skødstrup, Hjortshøj og Gl. Egå.

»Vi har en del fælles interesser, og så er det altid godt at erfaringsudveksle. Især når man er nye som os,« siger styr-kvinden for kommunens nyeste fællesråd.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Del artiklen