Haugaard giver et dystert indblik i sin barndom

Den folkekære entertainer fortæller om nogle traumatiske oplevelser fra sin barndom i en ny dokumentar, der bliver vist tirsdag aften på TV 2 Charlie.

Artiklens øverste billede
Den folkekære entertainer fortæller om nogle traumatiske oplevelser fra sin barndom i en ny dokumentar, der bliver vist tirsdag aften på TV 2 Charlie. Arkivfoto: Anthon Unger

Han er kendt for sine kække bemærkninger og farverige jakkesæt. Han er en sprudlende og gakket entertainer, der både kan skrive musiker og komiker på sit cv – sågar tidligere folketingsmedlem. Og så kan de fleste vel uden problemer skråle med på “Hammer Hammer Fedt”.

Jacob Haugaard er kendt som en sprudlende humørbombe. Men i dokumentaren ”Tosse-Jacob”, som sendes på TV 2 Charlie tirsdag aften, får danskerne nu et langt mere barsk indblik i en helt anden side af den populære entertainer.

Her afslører den 69-årige Jacob Haugaard nemlig nogle dystre minder fra en hård barndom, som i årenes løb har været med til at sende ham ud i et årelangt misbrug af både alkohol og stoffer.

Som barn blev den dansk-færøske Jacob Haugaard hver sommer sendt op til Færøerne med søskendeflokken, hvor de boede hos mormoren og kom tæt på både familien og naturen. Men på Færøerne var der også en slægtning, som kan alt for tæt på Jacob Haugaard.

Og alle de somre, som Jacob Haugaard tilbragte på Færøerne, gemte på en hemmelighed.

Slægtningen, som familien ofte var i kontakt med, forgreb sig nemlig på Jacob Haugaard.

»Vi var deroppe i tre måneder uden mine forældre, så der havde han frit spil med mig. Så var jeg hans kæreste, kan man sige. Han voldtager mig ikke, men det er en form for petting hele tiden,« fortæller Jacob Haugaard i dokumentaren.

Den folkekære entertainer fortæller om nogle traumatiske oplevelser fra sin barndom i en ny dokumentar, der bliver vist tirsdag aften på TV 2 Charlie. Foto: Linda Johansen

I dokumentaren fortæller den danske entertainer også, at han flere gange forsøgte at fortælle sin mor om det – men her blev han afvist.

Slægtningen fortsatte med at krænke Jacob Haugaard i mange år.

»Jeg er bøsse, til jeg er 12 år. Så synes den her færøske mand, at jeg er for gammel,« siger Haugaard, der på grund af de traumatiske oplevelser i barndommen udviklede sig til en ung gut, der blev skeptisk overfor verden og mistænksom overfor dem, han mødte.

Traumet blev dog ved med at indhente ham i årene efter.

I 1989 besluttede Jacob Haugaard sig for at konfrontere den mand, der havde begået overgreb på ham i hans barndom.

Derfor tog Jacob Haugaard til Færøerne med det formål at få lettet sit hjerte.

»Jeg har tit tænkt på at slå ham ihjel. Det var et under, jeg ikke gjorde sådan noget,« fortæller Jacob Haugaard.

Det er muligt at se hele dokumentaren på TV 2 Charlie tirsdag aften klokken 20.45.

af

Læs også

Del artiklen