Ny restaurant slår dørene op ved Tangkrogen

Casablanca-familien står bag Tangkrogen, der mikser det franske og det nordiske køkken, og som slår dørene op for første gang lørdag aften.

Artiklens øverste billede
Lørdag er første åbningsdag for den nye restaurant ved Tangkrogen. T.v. ses chefkok Jesper Würtz. Arkivfoto: Liv Møller Kastrup

Fra lørdag er der nyt liv i den hvide patriciavilla på Dalgas Avenue, der tidligere har huset Restaurant Früd og før det Café Skovbrynet.

Her åbner det nyeste skud på Aarhus’ gastronomiske stamme nemlig, når Restaurant Tangkroen slår dørene op til aften.

Jørgen Danielsen, ejer af Casablanca-familien, står bag den nye restaurant og til stiften.dk sætter han lidt ord på, hvad der fik ham til netop at åbne lige dér - mellem skov og vand - med sit nye madkoncept.

»Det skyldes huset og omgivelserne. De er og har været helt afgørende alle de steder, jeg driver restauranter og bageri. Hvis et sted ikke er indbydende, er det lige meget, hvad man laver. Et indbydende sted tiltrækker også gode medarbejdere,« siger han til stiften.dk.

Nordisk og fransk kombination

Casablanca-familien står bag flere spisesteder, restauranter og caféer i det aarhusianske som Casablanca i Rosensgade, bageriet Mor Anna i Latinerkvarteret, Sjette Frederiks Kro i Riis Skov og Mejeriet i Mårslet.

Denne weekend får familien så et nyt medlem med åbningen af Tangkroen og restaurantens aftenkoncept er en såkaldt ’aften på kroen’ med fastsat menu, som restauranten selv kendetegner ved:

»Vi har en kærlighed for ærlig mad lavet med hjertet og til selve kokkehåndværket. Vores mad er uformel og alt er skabt fra bunden. Den er er lavet på råvarer af høj kvalitet, jordnær, forståelig og med spændende smagskombinationer. Vi opdaterer menuen hver måned med nye spændende retter,« som det lyder på hjemmesiden.

Over for stiften.dk uddyber Jørgen Danielsen:

»Vores mad er overvejende fra det nordiske og franske køkken, men på en moderne måde. Den er lavet fra bunden gennem godt håndværk og med høj kvalitet i råvarerne. Vi bruger mange grøntsager og maden er ærlig og uformel med spændende smagskombinationer. Og så bruger vi friskbagt brød og søde sager fra eget bageri, Mor Anna. Det er brødet, der er limen i hele familiens restauranter.«

Til en start tilbyder restaurant Tangkroen ’aften på kroen’ fra torsdag til og med lørdag, og om søndag kan man gå ombord i ’kronch’ - en morgenmadsbuffet. Som køkkenet kommer op i gear, er det planen at udvide med flere åbningsdage og en a la carte-menu, forklarer ejeren til stiften.dk.

sbl

Læs også

Del artiklen