Fristen er slut: Nu er spillerne fundet til det gigantiske Kongelundsprojekt

Ifølge en pressemeddelelse fra Kongelunden ønsker mange at have fingre med i Aarhus' nye fodboldstadion.

Artiklens øverste billede

Til og med tirsdag, 30. november, kunne arkitekter og andre interesserede melde sig i projektkonkurrencen om et nyt fodboldstadion til Aarhus. Mange har udvist interesse og hele 42 danske og internationale teams af arkitekter og øvrige rådgivere har udtrykt ønske om at blive prækvalificeret.

Det skriver Kongelundens Sekretariat i en pressemeddelelse.

Og den store interesse har vakt stor glæde hos Aarhus Kommune - stadionprojektets bygherre - der er ganske tilfreds med den nationale og internationale opmærksomhed.

»Et hurtigt kig ned over de 42 bydende teams viser, at det er et meget stærkt felt. Det er et fantastisk udgangspunkt for i sidste ende at finde det helt rigtige team med det rette match mellem evnen til at skabe arkitektur i verdensklasse kombineret med en professionel og bæredygtig byggeproces,« forklarer projektdirektør i Kongelundens Sekretariat, Alvaro Arriagada.

Bolden er givet op

Alvaro Arriagada mener, at udgangspunktet for en stor stadionoplevelse er stærkt.

»Med så mange og så kompetente teams i spil og i kombination med et detaljeret konkurrenceprogram, som vores stærke rådgiverteam med blandt andet internationale stadioneksperter har bidraget til, er bolden givet op til en stadionoplevelse i særklasse, når vi til foråret ser de konkrete konkurrence forslag,« siger han.

Som en del af processen skal alle tilbud gennemgås, som kommunen er sikret i forhold til de formelle, juridiske konditioner i udbuddet. Derefter skal tilbuddene gennemgås af kommunens rådgivere ud fra en række fastlagte parametre såsom referencer og kompetencer.

Som sidste del af processen vil fem-seks teams blive prækvalificeret til at deltage i konkurrencen.

Disse teams får tilsendt konkurrenceprogrammet 13. januar 2022, hvor de deltagende teams også vil blive offentliggjort.

Ifølge pressemeddelelse vil vinderen af konkurrencen senest blive udpeget i efteråret 2022.

Udviklingsplan udbudt som parallelopdrag

Det er ikke kun fristen på projektkonkurrencen, der netop er udløbet. Muligheden for at byde ind på udarbejdelsen af en samlet udviklingsplan for hele Kongelunden er også slut. Denne udviklingsplan skal på både lang og kort sigt anvise strategier for Kongelundens udvikling som både destination og attraktion.

»Udviklingsplanen bliver budt ud som et såkaldt parallelopdrag. Det er en rigtig spændende proces, hvor vi peger på tre teams, som på samme tid udarbejder tre forskellige forslag til en samlet udviklingsplan. Undervejs er de i dialog med bedømmelsesudvalg og fagdommere med flere, som er med til at kvalificere og skærpe forslagene, før de bliver færdiggjort, forklarer projektdirektør i Kongelundens Sekretariat, Alvaro Arriagada, og fortsætter:

»Til sidst kan vi så udarbejde en endelig udviklingsplan, hvor vi har mulighed for at indarbejde de bedste elementer fra alle tre forslag. 12 stærke og spændende teams har budt ind på opgaven med at deltage i parallelopdraget om udviklingsplanen,« forklarer projektdirektøren.

Aarhus Kommune vil gennemgå tilbuddene og udpege de tre teams, der skal deltage i parallelopdraget.

Konkurrenceprogrammet for de udvalgte teams, der deltager i parallelopdraget bliver tilsendt 2. februar 2022, hvor det også bliver offentliggjort, hvilket teams der er blevet udvalgt.

Ifølge pressemeddelelsen vil den endelige udviklingsplan blive udarbejdet i løbet af efteråret 2022.

Læs også

Del artiklen