Ny skov i Aarhus bliver dedikeret til skolebørn

Torsdag tages det første spadestik til et nyt skovområde, som er tiltænkt aarhusianske skoleelever.

Artiklens øverste billede
De næste år skal skolebørn i Aarhus Kommune være med til at plante en skov ved Ajstrup i den sydlige del af Aarhus. Modelfoto: Adobe Stock

Et helt nyt skovområde er på vej ved Ajstrup i den sydlige del af Aarhus Kommune, og de kommende år skal alle skolebørn aarhusianske 0.-klasser være med til at plante, så den nye skov hvert år vokser sig større. På torsdag tages det første spadestik, når skoleelever sammen med rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek (V), og Jens Døssing, formand for landsorganisationen Plant et Træ, planter de første træer i skoven.

Det oplyser Teknik og Miljø i en pressemeddelelse.

»Det giver rigtig god mening at engagere børnene og give dem ejerskab over skoven. For vi er helt og aldeles afhængige af dem og deres engagement i naturen, hvis vi skal sikre, at det grønne også bliver prioriteret i fremtiden. Og det skal vi, for nærheden til skov og natur ligger helt i top, når aarhusianeren skal beskrive, hvorfor de er glade for at bo i kommunen,« siger rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek i pressemeddelelsen.

Børnenes Skov bliver indrettet efter temaet ”bushcraft/Alene i Vildmarken”. Skoven skal give aarhusianske skolebørn en unik mulighed for at tage på vildmarkstur og lære at færdes og overleve i naturen. Her kan børnene lære at tænde ild, finde vej uden kompas eller gps, sanke spiselige planter og bygge bivuak. Der vil nemlig være fri overnatning i skoven, som er dedikeret til skolebørn - men altså uden lejrpladser eller shelters.

»Børnene er naturens fremtidige ambassadører, og en vildmarkstur kan være med til at give dem en forståelse for alle de værdier og ressourcer naturen gemmer på. De gode oplevelser i naturen vil forhåbentlig motivere børnene til at passe godt på den,« siger Jens Døssing, landsformand i Plant et Træ, i pressemeddelelsen.

Plant et Træ har hjulpet med at koordinere donationer og samarbejder i forbindelse med tilblivelsen af Børnenes Skov og flere andre nye skove i Aarhus Kommune. Børnenes Skov kan få et samlet areal på 20 hektar. Der bliver kun én skovvej gennem området og én ryddet sti. Derudover er det op til skovgæsterne selv at bane sig vej gennem skoven, der får lov at vokse vildt. Hvornår skoven er fuldt udbygget, afhænger af opbakningen fra skolerne.

Børnenes Skov er i første omgang en arbejdstitel for projektet. Planen er at give skolebørnene medindflydelse på skovens endelige navn, oplyses det i pressemeddelelsen.

jwh

Læs også

Del artiklen