Helt ukendt milliardær iblandt: Ni aarhusianere er i top 100 over rigeste danskere

Ni aarhusianere har sneget sig med på listen over de 100 rigeste i landet. En af dem er ganske ukendt og bor på et slot i Schweiz.

Artiklens øverste billede
Der findes ingen offentlige billeder af den mystiske milliardær Ib Nymark Hegelund. Grafik: Adobe Stock

Mediet Økonomisk Ugebrev har haft den store regnemaskine fremme og sirligt gennemgået økonomien for landets rigeste spidser.

Det er der blevet en top 100 over kongerigets mest velhavende mennesker ud af, og Lokalavisen Aarhus bringer her de ni aarhusianere, der har fået plads på den omfattende rigmandsliste.

Der skal penge til for at tjene penge, siger man, og noget kunne tyde på, at det mundheld rammer plet, når man ser på formueudviklingen for de fem rigeste danskere. Den har gennem 10 år udviklet sig fra at udgøre 130 mia. kr. til nu at være 600 mia. kr., ifølge Økonomis Ugebrev.

Alene for Aarhus’ rigeste, Anders Holch Povlsen og hans familie, er formuen steget med 89,7 mia. kr. på bare ét år.

De aarhusianske milliardærer:

Anders Holch Povlsen har investeret i vilde sky den seneste tid. Foto: Jens Dresling

#2 Familien Holch Povlsen - 134,6 mia. kr. (44,9 mia. kr. i 2020)

Der er alvorligt godt gang i forretningerne for Anders Holch Povlsen, der står i spidsen for familiens erhvervseventyr. Heartland-koncernen, som familien ejer, har efterhånden utallige store firmaer i porteføljen. Der nævnes i flæng: Bestseller, Nemlig.com, Zalando og meget mere. Senest har milliardæren, der er bosiddende på Constantinsborg i Stavtrup, købt sig ind i FC Midtjylland, Coolshop, Bambuser, Matas, Lunar og listen er lang. Økonomisk Ugebrev vurderer, at Familien Holch Povlsen kan blive Danmarks rigeste inden for det næste årti, hvis udviklingen fortsætter.

Henrik Lind har blandt andet doneret til Projekt Kongelunden. Foto: Ernst van Norde

#27 Henrik Østenkjær Lind - 6,8 mia. kr. (5,5 mia. kr. i 2020)

En af de yngre milliardærer på Økonomisk Ugebrevs liste. Henrik Lind tjente sine penge på Aarhus-firmaet Danske Commodities, som han solgte for ca. 3 mia. kr. i 2018. Nu driver han investeringsselskaberne Lind Invest og Lind Capital. Lind Invest landede i 2020 et flot milliardoverskud efter salget af ejerandelene i Molslinjen. At det går godt økonomisk afspejles også i rigmandens villighed til at dele ud. Således har han blandt andet begavet Aarhus og AGF med en donation på 250 mio. kr. til Projekt Kongelunden og et nyt stadion, ligesom han involverer sig i sociale projekter sammen med kommunen.

Der findes ingen offentlige billeder af den mystiske milliardær Ib Nymark Hegelund. Grafik: Adobe Stock

#36 Ib Nymark Hegelund - 4,7 mia. kr.

Det er ikke så underligt, hvis du ikke har hørt navnet før, for Ib Nymark Hegelund er et særdeles ubeskrevet blad, og der findes ikke et offentligt billede af milliardæren, der bor i et slot i Schweiz. Ifølge Økonomisk Ugebrev har han tjent sine penge på investeringsfirmaet Imbtech, der holder til i Højbjerg, og virksomheden Denmark Enzymes, der dog lukkede i 2003. Seneste regnskabsår tjente hans firma 310 mio. kr..

Søn og direktør Henrik Lindberg var med til at sælge brilleemperiet i 2021. Foto: Martin Dam Kristensen

#61 Familien Lindberg - 3 mia. kr. (1,9 mia. kr. i 2020)

Familien bag det kendte brillestel fattes ikke ligefrem penge - særligt ikke efter man valgte at sælge familievirksomheden Lindberg Optik Design til en fransk koncern i 2021. Det var ægteparret Poul-Jørn og Hanne Lindberg, der grundlagde succesen, da de udviklede et revolutionerende brillestel af titanium tilbage i 80’erne. Salgsprisen for firmaet er endnu ukendt og fremgår ikke af regnskaber endnu, hvorfor familiens formue forventes at tage et markant hop.

Michael Holm, stifter og direktør hos it-virksomheden Systematic. Foto: Jan Dagø

#62 Michael Holm og børn - 2,9 mia. kr. (2 mia. kr. i 2020)

Michael Holm står bag den internationale it-gigant Systematic, der holder til på Søren Frichs Vej. Virksomheden sælger mestendels it-systemer til det offentlige Danmark, men har den seneste tid været genstand for kritik, idet det er blevet afsløret, at Michael Holm og kompagni har solgt militære systemer til Emiraterne gennem et engelsk datterselskab trods et dansk eksportforbud.

Byggematador Olav de Linde har planer om at bygge et nyt højhus i Aarhus. Foto: Morten Lau-Nielsen

#65 Olav de Linde og børn - 2,5 mia. kr. (1,9 mia. kr. i 2020)

Byudvikler og ejendomsinvestor Olav de Linde præger Aarhus på mange måder. Hans navn står på adskillige bygninger rundt om i byen, og du har utvivlsomt også set den kunstinteresserede rigmands kæmpestore kunstværk af en rygende mand på Aarhus Havn. Den snart 70-årige byudvikler står bag de store højhusprojekt i Sydhavnen, hvor han vil bygge et over 100 meter højt tårn og en p-plads. Et projekt, der har vakt en del kritik.

Ejendomsinvestor Jørn Tækker og Tækker Group står bag den helt nye bydel Nye. Foto: Carsten Andreasen

#73 Familien Munk Tækker - 2,6 (2 i 2020

Jørn Tækker er endnu en af de velhavende aarhusianske byggematadorer, som har bygget sin formue på mursten og beton. Tækker står blandt andet bag Aarhus’ nyeste by, Nye i Aarhus N, og så er det også Tækker-koncernen, der skal bygge det 18 etager høje Skytower i Skejby.

Ejendomsudvikler Mogens de Linde fotograferet på Kuglegården, København. Foto: Stine Bidstrup

#76 Mogens de Linde og børn - 2,5 mia. kr. (1,9 mia. kr. i 2020)

Sin første store formue tjente Mogens de Linde på ejendomme sammen med sin tvillingebror Olav de Linde, men brødrene endte med at gå hver til sit. Mogens de Linde gør sig fortsat meget i ejendomme og står bag adskillige af slagsen i Aarhus, men han er også begyndt at bygge i København. Et nuværende projekt i Aarhus er byggeriet af 95 boliger på Jens Baggesens Vej i Katrinebjerg-området.

Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores daglige nyhedsbreve for at blive opdateret på de væsentligste nyheder. Klik her, indtast din mailadresse, find Aarhus på listen og tilmeld dig.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.