Bitten skal styre Hjortshøjs nye og moderne forsamlingshus

Bitten Lehmann-Poulsen er leder af det nyåbnede Viruphuset i Hjortshøj, hvor der næste år skal arrangeres ti koncerter.

Artiklens øverste billede
Bitten Lehmann-Poulsen foran Viruphuset, som hun er leder af. Foto: Kim Skovrup Andersen

Det var noget af en 50 års forskuds-fødselsdagsgave, Bitten Lehmann-Poulsen fik i sommer.

Dagen inden den store runde dag fik hun nemlig at vide, at jobbet som daglig leder af Hjortshøjs kultur- og idrætshus var hendes.

Og siden da har hun knoklet for at blive klar til åbningen midt i november for Viruphuset, som det fondsejede multihus er blevet døbt. Arbejdet fortsætter nu især med kulturdelen, for idrætten kører nærmest af sig selv med et godt samarbejde med Virupskolen, der ligger et stenkast fra det nyopførte multihus.

Der er altid gang i noget her i byen, og det er kommet bag på mig på den gode måde.

Bitten Lehmann-Poulsen, daglig leder af Viruphuset

»Kulturen skal prioriteres, og det er derfor, jeg blev valgt som daglig leder og ikke en halinspektør i klassisk forstand,« forklarer Bitten Lehmann-Poulsen, der er overrasket over Hjortshøjs virketrang.

»Her i Hjortshøj er der mange aktive mennesker og et stærkt sammenhold,. Jeg ved ikke, om det stammer helt tilbage fra andelssamfundets start. Men der er altid gang i noget her i byen, og det er kommet bag på mig på den gode måde. Hvor vildt engagementet er, og hvor mange ressourcer, der er her i lokalsamfundet. Jeg synes faktisk, det er ret vildt, at der er så mange, som har lyst til at byde ind,« siger hun og fortsætter:

»Altså, alle byer har jo ressourcer, men det er bare ikke altid, at det lykkes at få dem til at stå sammen og med al selvfølgelighed bare træde til, når der mangler et eller andet. På den måde har det været en taknemmelig opgave at starte som leder her.«

I første omgang bliver en del af hendes kræfter lagt i at få arrangeret koncerter. Dem bliver der ti af i 2022.

»Det er et fedt projekt. Hvad kan oplandet, når der er så store og fede kulturinstitutioner og spillesteder inde i Aarhus. Kan man på en eller anden måde få det til at smitte af herude. Kan man trække nogle tråde og lave noget samarbejde. Det tror jeg på. Jeg kender Gud og hver mand og har et giga netværk, som jeg bruger, så jeg har nogle forventninger om, at huset her kommer godt fra start. Det her hus skal blive en markør for, hvad der er muligt i kombinationen af idræt og kultur. Så vi kommer også til at lave en masse ting på tværs,« siger hun.

Hun har etableret samarbejde med Music City Aarhus 2022, SPOT Festival og VoxHall, og flere er på vej.

Støtte til ti

Der er søgt og netop givet honorar-støtte fra Statens Kunstfond og kommunen, og det muliggør ti koncerter i 2022, hvor den første allerede er programsat. Det bliver bandet Tenderloud, som spiller i husets kultursal 22. januar.

I husets kultursal hænger en del fotos af hele processen fra etableringen af multihuset i Hjortshøj. Foto: Kim Skovrup Andersen

»Af de ti koncerter til næste år, har vi lavet en ramme, hvor det bliver fem bands fra vækstlaget, to fra mellemlaget, to udenlandske og et amatørband. Og der har jeg så at sige haft øret på væggen. Jeg lægger rammen og får pengene hjem, og så skal dem, der har lyst til at være med, fylde rammen ud,« forklarer hun og nævner et frivilligt korps af seniorer til den daglige drift, som det har taget kort tid at samle.

Hallen, hvor der jævnligt bliver spillet håndbold, floorball og i det hele taget bruges af Virupskolen og HEI, kan rumme 1.000 mennesker til arrangementer, og derfor kan man drømme stort, når det handler om koncertnavne. Men det gør Bitten Lehmann-Poulsen ikke endnu.

»Jeg har det sådan, at vi starter op fra bunden af, så vi ikke brækker halsen. Vi skal også have stedet her publikumsudviklet, for der plejer jo ikke at være et spillested her i Hjortshøj. Men 2022 skal være en løftestang, der så vil vise, hvordan niveauet skal være i fremtiden,« siger den daglige leder og nævner også børnekulturfestival og genoplivning af halbal, hvis der skulle være stemning for det i det moderne forsamlingshus.

»Jeg får og har travlt. Men det er megasjovt,« siger Bitten Lehmann-Poulsen med et efterfølgende stort smil.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.