Viruphuset indviet: »Et samlingspunkt som lokalsamfundet har sukket efter«

Hjortshøj har efter mange års arbejde endelig fået et ny multihus.

Artiklens øverste billede
Thomas Medom holdt tale i Hjortshøjs nye idrætshal. Foto: Poul Nyholm

Søndag blev der festet i Hjortshøj til den store guldmedalje med en markant fejring af byens nye Kultur- & Idrætshus - Viruphuset.

De beviste det: Fællesskabet, samarbejdet og engagementet betaler sig, beboerne i landsbyen nord for Aarhus kunne holde åbningsfest for dét multihus, som de har arbejdet for at stable på benene i 20 år. Støttearrangementer, indsamlinger, folkeaktier, sponsorater og hårdt arbejde har fået Viruphuset, et 2500 m2 stort idræts- og kulturhus op at stå, og dét skulle fejres.

Til indvielsen af Viruphuset var der gymnastikopvisning. Foto: Poul Nyholm

Og det blev det: Korsang, taler, koncerter, flamencodans og masser af leg, gymnastik og sport gjorde en ellers grå novemberdag til en særdeles festlig en af slagsen.

Cafe V så dagens lys, og forpagterne fik travlt med at lange morgenbrød, kaffe og snacks over disken, da Hjortshøjborgerne kom myldrende allerede fra morgenstunden.

Formand Kenneth Jegstrup Jensen kunne sammen med resten af bestyrelsen i Fonden Multihus Hjortshøj ånde lettet op, for nu er de sidste hurdler, som et omfangsrigt byggeri kan byde på, ved at være overstået.

Nu kan det daglige liv i huset kan gå i gang, og leder Bitten Lehmann-Poulsen glæder sig til hverdagslivet i huset.

»Det bliver et spændende mix af idrætstilbud, kulturaktiviteter, koncerter og spisearrangementer i en skønne café, der vil tegne huset,« siger hun.

Som rådmanden og Hjortshøj-borger Thomas Medom (SF) udtrykte det i sin tale på åbningsdagen, så bliver Viruphuset det samlingspunkt, som byen længe har sukket efter.


ksa

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen