Politirapporten: Forsøgte at tillokke sig cpr-numre fra ofre - udgav sig for at være fra elselskab

Udrag fra politirapporten fra Østjyllands Politi

Artiklens øverste billede
Læs uddrag af døgnrapporten fra Østjyllands Politi.

Mindst to borgere i Østjylland blev onsdag ringet op af en mand, der udgav sig for at være fra deres energiselskab i forsøget på at lokke cpr-numre og kontooplysninger ud af kunderne.

I Hammel modtog en mand et opkald omkring kl. 10.00, hvor han fik at vide, at han havde betalt for meget, og at selskabet ville tilbagebetale, hvorfor manden skulle opgive sine personoplysninger.

Samtidig i Kolind på Djursland modtog en mand et lignende opkald, hvor der også blev spurgt til cpr-numre.

Ingen af borgerne oplyste deres information, og de kontaktede begge politiet.

Politiet oplyser i den forbindelse:

»Dit energiselskab har de oplysninger, de skal bruge, hvis du skal have penge tilbage. Du skal aldrig give kontooplysninger, koder, NemID eller lignende i telefonen. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt der er tale om et reelt opkald, kan du evt. bede vedkommende i røret om at oplyse navn og afdeling – læg så på og ring til virksomhedens hovednummer og spørg efter personen.«

Påsat brand i Aarhus N

Onsdag aften kl. 18.21 blev politiet kontaktet om ild i et borde/bænksesæt ved Fritidscenter Skovvang i Aarhus N. Politi og branvæsen fik hurtigt slukket ilden, der også havde påført varmeskader på et træskur, men som ikke bredte sig yderligere. De indledende undersøgelser peger på, at branden er påsat, og politiet vil derfor gerne i kontakt med folk, der kan have set personer på stedet før eller efter branden. Politiet kan kontaktes på 114.

Fandt skunk i personbil

Onsdag kl. 22.04 blev en patrulje på Hans Schourups Gade i Aarhus C opmærksom på en bil, hvori der sad to personer, som betjentene tog kontakt til.

De to mænd på 18 og 19 år virkede nervøse, og da der også lugtede af hash i bilen, besluttede betjentene at se lidt nærmere på den. Under ransagningen af bilen blev der fundet en pose med lidt skunk, en vægt med hashrester på og noget joint-papir. Den 18-årige mand, der sad som passager i bilen, erkendte at skunken tilhørte ham, og han blev derfor sigtet for besiddelse af narkotika.

Færdsel

Omkring kl. 11.30 blev en 18-årig mandlig bilist sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Rosenvangs Allé i Højbjerg.

Onsdag kl. 12.45 blev en 23-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Lægårdsvej i Lystrup. Han blev desuden sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde, da han gjorde kraftig modstand i forbindelse med, at han skulle have taget en blodprøve.

Onsdag kl. 17.02 skete der et færdselsuheld på Paludan-Müllers Vej i Aarhus N. En 43-årig kvindelig bilist kom kørende fra Agro Food Park og kørte forsigtigt ud i krydset ved Paludan-Müllers Vej, idet lysreguleringen ikke virkede. Midt i krydset kørte hun sammen med en anden bil, der blev ført af en 60-årig mand, med betydelig materiel skade til følge. Den 60-årige mand blev efterfølgende kørt til behandling på skadestuen.

Onsdag kl. 20.01 skete der et færdselsuheld på Holmstrupgårdvej i Brabrand, hvor en 16-årig pige tilsyneladende bevidst løb ud foran en bil, der blev ført af en 47-årig mand. Bilisten nåede at bremse helt ned, men pigen fortsatte med at løbe mod bilen, som hun løb direkte ind i. Pigen blev efterfølgende kørt til kontrol på skadestuen.

Onsdag kl. 20.25 skete der et færdselsuheld i krydset Marselis Boulevard/Skanderborgvej, hvor en 24-årig mandlig bilist og en 53-årig kvindelig bilist stødte sammen. Den 53-årige kvinde blev efterfølgende tilset i en ambulance, men havde umiddelbart ikke pådraget sig behandlingskrævende skader.

sbl

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen