Floorball-spillerne i Hårup må gemme sig i omklædningsrummet: Så nu drømmer man om en ny hal

Efter flere års frustration over manglende halkapacitet i Hårup, er de første tegninger til en ny hal tegnet. 12-13 millioner skal haludvalget i Todbjerg Mejlby Idrætsforening ud og finde.

Artiklens øverste billede
Står det til Sanne Vinther fra TMIFs haludvalg og Gert Bjerregaard (V), så skal Hårup Hallen i baggrunden have en nabo i form af en ny 20x40 hal. Foto: Anders Michaelsen.

Der er ikke plads til flere, nye sportsgrene i Hårup Hallen, hvor der også mangler særlige motions- og idrætstilbud til områdets unge og ældre. Sådan lyder udmeldingen fra Todbjerg Mejlby Idrætsforening, der har nedsat et haludvalg med forskellige lokale aktører, der skal kigge nærmere på mulighederne for at få en ny 20x40 hal ved siden af den eksisterende.

Og her er de første tegninger til sådan en hal nu kommet på bordet.

En hal 2 i Hårup vil skulle stå i forlængelse af den nuværende hal (som er til venstre på billedet) og vil samtidig skulle danne en ny indgang ud til, hvor boldbanerne står i dag. Illustration: LTT Arkitektur.

Årsagen, til man gerne vil have en ekstra hal, er, at den nuværende hal i dagtimerne er fuldt booket af den lokale skole, mens hallen resten af tiden bliver brugt af ungdomsklubber, håndbold, fodbold og badminton.

»Vi har nogle idrætsgrene, der slet ikke kan komme ind i hallen. Det drejer sig blandt andet om nye motionsformer som floorball, dans og yoga,« fortæller Sanne Vinther, der er medlem af haludvalget.

»Floorball er eksempelvis nødt til at spille i gymnastiksalen på skolen, som også er fuldt booket, og der er der ikke plads til, at alle på holdet kan være på banen. Så der må nogen af dem gemme sig i omklædningsrummet, mens de andre spiller. Og andre må helt blive hjemme,« fortæller hun.

Og problemet med manglende haltider regner man ikke med forsvinder lige foreløbigt.

»Der kommer masser af nye mennesker til området. Vi har en udstykning her nede, der er gennemført, anden udstykning er undervejs og en tredje er på vej. Derfor ønsker vi også bare en helt enkel, billig, gedigen og velfungerende hal,« siger Sanne Vinther.

Floorball er eksempelvis nødt til at spille i gymnastiksalen på skolen, som også er fuldt booket, og der er der ikke plads til, at alle på holdet kan være på banen. Så der må nogen af dem gemme sig i omklædningsrummet, mens de andre spiller. Og andre må helt blive hjemme

Sanne Vinter, medlem af haludvalget i TMIF.

12-13 millioner kroner

Det er cirka to år siden, man første gang satte sig ned for at se på muligheden for en ny hal efter længere tids frustration over pladsmanglen. Nu har haludvalget så - blandt andet med hjælp fra en lokal arkitekt - fået lavet tegninger af en ny 20x40 hal, der skal stå ved siden af den nuværende hal.

Her er der foruden en ny hal også projekteret med fire ekstra omklædningsrum og enkelte mødelokaler. De nye tegninger skal være med til at sætte skub i processen, når der skal ud og samles midler til projektet. Et projekt, der kan komme til at koste i omegnen af 12-13 millioner kroner.

Planen er, at idrætsforeningen selv vil forsøge at indsamle halvdelen - blandt andet gennem fonde, og håbet er så, at kommunen vil være med til at støtte med den resterende halvdel. Og politisk har halprojektet også allerede fået opbakning fra byrådspolitiker Gert Bjerregaard (V), der selv har en lang historie, som spiller og frivillig i netop TMIF og som den dag i dag, stadig er håndboldmålmand på klubbens serie-2 hold.

»Det er naturligt, at når jeg sidder i byrådet, at man tager fat i mig og prøver at lave koblingen til den her ide. Jeg ser det også som et absolut behov, for ellers er det ikke attraktivt nok at flytte herud. Der lægges op til en stor udvikling over de næste 10-15 år, hvor vi kan blive en halv gang flere borgere, end vi er i dag, og så skal faciliteterne også følge med,« siger byrådspolitikeren.

»Jeg ved også godt, at når man kigger på alle mulige statistikker, så er det ikke Hårup, der står først i køen, fordi der jo er et underskud af idrætsfaciliteter i hele vores kommune - men jeg tror også, det er vigtig at have for øje, at vi herude ikke har en hel masse andre kulturtilbud, som man har andre steder,« pointerer Gert Bjerregaard.

Hvis alt går vel

Selvom det er mange penge, der skal ud og findes for en mindre idrætsforening, så fejler optimismen ikke noget.

»Jeg håber, vi om to år kan have finansieringen og tegningerne helt på plads, så vi kan se, at nu bliver det til noget,« siger Sanne Vinther, der mener, en ny hal vil få afgørende betydning for unge såvel som gamle i lokalområdet.

»Vi har ingen ældreidræt i øjeblikket, og der ikke flere tider i hallen, som det er nu, og det betyder, at nogle falder fra og ikke kommer ud og får rørt sig, når de skal køre et andet sted hen. Og så er der en store gruppe unge, vi ikke kan få ind i idrætsforeningen, fordi de ikke er vokset op med en idrætsforeningskultur - og dem skal vi også kunne favne. Men det kræver, at vi har tid og plads til dem, så vi kan lave nogle friere tilbud. Eksempelvis at have en fredag fra klokken 16-18, hvor de bare kan komme, og der ikke planlagt noget,« siger hun.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.