Kommunen mangler 375 frivillige til valgdagen: Her er valgstederne i nød

Aarhus Kommune savner frivillige hænder og efterlyser borgere, der vil hjælpe med at gøre demokratiets festdag til en god dag.

Artiklens øverste billede
Lene Hartig Danielsen, leder af valgsekretariatet i Aarhus Kommune, opfordrer folk til at melde sig som frivillig til valgdagen. Foto. Casper Dalhoff

Kan du rive en dag ud af kalenderen for at hjælpe lokaldemokratiet på vej den 16. november, så håber Aarhus Kommune på at høre fra dig.

Kommunen mangler nemlig i skrivende stund cirka 375 frivillige for at nå op på de 1.637, der skal til for at få alt til at forløbe godt.

»Vi opfordrer til, at folk melder sig i deres lokalområde. Det er jo borgerne i Danmark, der faktisk har ansvaret for at gennemføre en valgdag, og det er et smukt, smukt kendetegn ved vores demokrati. Det plejer at være en fantastisk dag, og det er en fantastisk mulighed for at se valgets maskinrum indefra,« siger Lene Hartig Danielsen, leder af valgsekretariatet i Aarhus Kommune.

Frivillige skal være over 18 år og bo i kommunen. For ulejligheden får man 870 kroner og fuld forplejning hele dagen, men undersøgelser viser, at den primære motivation, for at folk melder sig, er, at man vil gøre en forskel i sit lokalsamfund.

»Det er borgernes valg og demokratiets festdag. Og det er en fantastisk mulighed for at gøre en forskel og få en god dag i sit nabolag,« siger Lene Hartig Danielsen og garanterer, at det hele nok skal gå, skulle man være så uheldig ikke at have nok frivillige.

»Vi er ikke desperate. Valget er på ingen måde i fare. Men det bliver en bedre dag for alle vælgere og medvirkende, hvis det tilstrækkelige antal frivillige er tilstede. Man skal jo engang i mellem have en pause, få mulighed for at spise eller gå på toilettet, og så skal der også være tid til at snakke lidt sammen. Så lidt flere hænder giver en bedre dag for alle.«

Hun forsikrer også om, at kommunen har gjort alt, for at valgdagen bliver sikker og tryg for alle hvad angår corona. Der vil være håndsprit, mundbind og handsker til alle, der ønsker det, og der vil blive sprittet af med jævne mellemrum.

Ved 23 ud af 47 valgsteder mangler der frivillige hænder. Du kan se hvilke herunder, og du kan melde dig til her: aarhus.dk/demokrati/valg/frivillig-ved-valg/

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.