»Jeg havde aldrig troet, vi kunne få muligheden for at få sådan et lokale«

Todbjerg Mejlby Idrætsforening kunne holde rejsegilde på et nyt, opgraderet fodboldklubhus. Formanden sagde oprindeligt nej, men ihærdige ildsjæle har båret projektet frem. Nu håber man, at de ny klublokaler kan øge fællesskabet i lokalsamfundet.

Artiklens øverste billede
Fodboldformand i TMIF, Ole Karlsen, kan i det nye år se frem til at få et større opholdsrum ved siden af klubbens baner - i en helt ny tilbygning, der er lavet i forlængelse af de gamle omklædningsrum i Hårup. Foto: Anders Michaelsen.

Håndværkere, frivillige i idrætsforeningen Todbjerg Mejlby Idrætsforening (TMIF) og en større flok børn og unge var i går mødt op i Hårup til øl, sodavand og pølser på grillen. Årsagen lå i den tilbygning, som fodboldafdelingen nu kunne holde rejsegilde for.

For i starten af det nye år, er det slut med at stå ude i regnen for publikum, forældre og klubbens spillere. Her har klubben med hjælp fra ihærdige og lokale ildsjæle fået lavet en 130 kvadratmeter stor tilbygning til de gamle lokaler. Her kommer der til at være et 70 kvadratmeter stort indendørs opholdsrum og et 60 kvadratmeter overdækket område med bord-bænkesæt.

»Det er da kæmpestort. Jeg havde aldrig troet, vi kunne få muligheden for at få sådan et lokale,« siger formanden for TMIFs fodboldafdeling, Ole Karlsen.

»Jeg sagde oprindeligt nej til idéen, fordi jeg troede ikke, det var muligt. Jeg sidder både som formand og træner, og dem der sad i bestyrelsen, da vi startede med ideen om en tilbygning, var alle ungdomstrænere. Så det handlede meget om at finde tiden til at søge alle de her fonde,« fortæller Ole Karlsen.

Men hvor der er en vilje, er der som bekendt også en vej. Det viste sig i hvert fald at være tilfældet for den lokale fodboldafdeling, der begyndte jagten på det opgraderede klubhus for fire år siden.

Han brokkede sig lidt, når han kom hjem, så hans kone endte med at slå i bordet, og hun satte sig sammen med tre andre damer og lavede et sponsorudvalg, og det var dér, der for alvor kom skub i projektet.

Ole Karlsen, fodboldformand i TMIF.
TMIF har samlet 1,2 millioner kroner ind til det nye, opgraderede klubhus. Foto: Anders Michaelsen.

Skeen i den anden hånd

Her blev klubbens næstformand Niels Wellner ved med at bringe tilbygningen op på diverse møder.

»Han brokkede sig lidt, når han kom hjem, så hans kone endte med at slå i bordet, og hun satte sig sammen med tre andre damer og lavede et sponsorudvalg, og det var der, der for alvor kom skub i projektet,« fortæller formand Ole Karlsen.

Sponsorudvalget har siden været ude og søge fonde og kommunale midler til det nye klubhus, der er endt med at løbe op i en pris på 1,2 millioner kroner. Her har foreningen også været begunstiget af lokale håndværkere, der har tilbudt deres hjælp i processen.

»Vi havde også en lokal mand, der ikke har noget med fodbold at gøre, som godt kunne tænke sig at tegne projektet. Han var ansat i et arkitektfirma som bygningskonstruktør, så han har lavet alle tegninger og været vores hjælper i forhold til at få en byggetilladelse og alt det tekniske med kommunen,« siger Ole Karlsen og tilføjer:

»Hans motivation var sådan set bare, at når ham og hans søn var ude og gå en tur, at så vil de godt have et sted, hvor de kunne købe en is - så det arbejde, han har lagt i det her projekt, er helt vildt.«

De nye rammer for TMIF kommer til at ligge i forlængelse af de gamle, oprindelige omklædningsrum. Foto: Anders Michaelsen.

Et samlingssted

Om det så handler om at have et sted, man kan købe en is eller blot sidde i læ for regnen, så håber man lokalt, at tilbygningen ved siden af klubbens boldbaner kan få en samlende effekt lokalt.

»Jeg tror, fællesskabet på holdene og på tværs af holdene bliver meget bedre af det, fordi du nu har muligheden for at stå i tørvejr og gå indenfor som hold eller tilskuer. Så møder man måske også nogle andre, og folk får forhåbentligt også mere lyst til at blive hængende i og omkring klubben,« siger Ole Karlsen.

En af dem, der kom og holdt tale i forbindelse med rejsegildet, er byrådspolitiker Gert Bjerregaard (V), som er vokset op i lokalområdet og har spillet fodbold i TMIF, og som i en alder af 58 år stadig er målmand på håndboldklubbens serie 2-hold. Han var selv med til indvielsen af det gamle klubhus tilbage i 80’erne.

Foruden fodboldformand i TMIF, Ole Karlsen, kom byrådskandidat Gert Bjerregaard (V) og holdt tale ved rejsegildet. Her fortalte han bl.a. om, hvordan han selv var med til indvielsen af de gamle lokaler. Foto: Anders Michaelsen.

»Det var jo fantastisk dengang, men allerede der manglede vi jo et klubhus. Så jeg har aldrig prøvet at have et egentligt klubhus i tilknytning til fodboldbanerne. Vi havde dog et lille lokale i skolens kælder, hvor vi kunne være, men det var meget sparsomme forhold og meget mørkt. Så det her nye rum giver jo fantastiske perspektiver for at være et samlingssted for hele lokalsamfundet,« siger politikeren og klubmanden, der roser de lokale ildsjæle for deres arbejde.

»Kun gennem det lange, seje træk over de her fire år, hvor man har arbejdet med projektet, har det kunnet lykkes, og der er der stor, stor respekt for de ildsjæle, der har lagt rigtig mange frivillige timer i det her. Uden det store arbejde, var man ikke nået hertil,« siger Gert Bjerregaard.

Hvis alt går vel, forventer man, at håndværkerne er helt færdige med klubhuset engang i januar.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.