Aarhusianernes grønne vaner bliver kortlagt

Rådmand vil gerne have mere fart på den grønne omstilling og lancerer nu den største undersøgelse af aarhusianernes klimavaner. 35.000 borgere modtager et spørgeskema.

Artiklens øverste billede
35.000 aarhusianere bliver spurgt til, hvad deres gode og dårlige vaner er i forhold til klima, og om de er parat til at ændre dem.

Hvad kunne få dig til at erstatte kød med grøntsager, cykle på arbejde eller sortere dit affald mere?

Det er nogle af de spørgsmål, der lander i aarhusianernes digitale postkasser i denne tid. Rådmanden for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad (R), indleder en omfattende undersøgelser af aarhusianernes klimavaner.

»Vi har et ambitiøst mål om, at Aarhus skal være CO2-neutral i 2030. Det betyder, at vi alle sammen skal have nogle bedre klimavaner og være en del af løsningen. Med undersøgelsen får vi svar på, hvordan vi mest effektivt kan sætte ind med nye tiltag, der virker, så vi får varige resultater og en grøn fremtid,« siger Rabih Azad-Ahmad i en pressemeddelelse.

Spørgsmålene bliver sendt ud til hver tiende borger i Aarhus Kommune og handler blandt andet om madvarer, transport, energi, affaldssortering og forbrug. Målingen giver et billede af, hvor klimabevidste aarhusianerne er i dag, og hvor der kan gøres en ekstra indsats.

Undersøgelsen bliver gentaget i 2022, 2023 og 2024 og fungerer derfor som et borgerbarometer, hvor resultaterne af indsatsen kan måles og sammenlignes over årene.

»Vi får med borgerbarometeret et konkret værktøj, der viser, om vores indsats virker, eller om der er noget, vi skal justere. Vi er kommet dertil, hvor den grønne omstilling ikke alene skal handle om flotte ord, men mere om handling baseret på viden,« siger rådmanden.

Aarhus Kommune har tidligere gennemført undersøgelser omkring borgernes klimabevidsthed, men denne undersøgelser er bredere og dybere, da den også giver et indblik i borgernes adfærd på tværs af alder, uddannelse, bopæl og hustandssammensætning.

ksa

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen