Janus Boye blev til »Anus Boy«: Nu har han pillet valgplakater ned

Byrådskandidat har været rundt i Aarhus for at fjerne påmalede valgplakater.

Artiklens øverste billede
Sjovt, men også øv. Sådan kan man vist godt opsummere Janus Boyes holdning til "kreativ graffiti" på valgplakater.

Byrådsmedlemmer og -kandidater kæmper i disse dage en indædt kamp for at blive set og hørt i offentligheden, og du er kommet langt, hvis den indflydelsesrige Instagram-profil Anders Hemmingsen har delt et billede af dig med sine 1,1 million følgere.

Men.

Det er lige ikke som »røvdreng«, den socialdemokratiske byrådskandidat Janus Boye har lyst til at blive profileret. Af samme grund har han nu selv fjernet en række valgplakater, som ukendte gerningsmand har malet på, så hans navn fremstår som »Anus Boy.«

Det sker efter, at den 42-årige byrådskandidat i de seneste dage har fået en tur i mediemøllen på grund af de uheldige plakater.

»Jeg har selv svært ved at lade være med at grine ad det, og jeg tager det med oprejst pande. Men ”røvdreng” er måske ikke lige sådan, jeg havde tænkt at sælge mig selv,« siger han til Lokalavisen Aarhus.

Fokus på folkeskolen

Janus Boye blev selv gjort opmærksom på de påmalede valgplakater, da »en Thomas fra Hillerød skrev til mig på messenger«.

»Det er hærværk, og det, synes jeg, selvfølgelig ikke er i orden, men i det mindste er det kreativt hærværk. Jeg kan godt forstå, at nogle af mine kolleger, der har været udsat for det, der er værre, er lidt kede af det,« siger han.

Det er ikke mindst for at fjerne fokus fra »røvdreng« til folkeskolen, at Janus Boye har fjernet de påmalede valgplakater. Det er nemlig folkeskolen, Janus Boye gerne vil have fokus på i valgkampen.

»Jeg brænder for folkeskolen. Det er den, jeg har brugt min fritid på de seneste 7-8 år. I min optik er der en del aarhusianske folkeskoler, der godt kunne trænge til bedre vilkår. Jeg synes, vi skal værne om folkeskolen, og jeg synes, vi skal have fokus på sikre skoleveje,« siger han.

I år har flere kandidater til byrådet valgt helt at droppe valgplakater, men som ny kandidat har Janus Boye valgt plakaterne til. De har en »effekt som julepynt,« siger han. Han har dog ikke fået lavet så mange plakater som andre kandidater.

»Til næste gang kan man måske godt aftale, at man ikke hænger fire plakater op i den samme lygtepæl. At man lige gør plads til andre. Måske behøver man ikke køre rundt med 3000 plakater, som man plastrer op i hele Aarhus,« siger han.

Janus Boye stiller op til byrådsvalget i Aarhus Kommune for Socialdemokratiet, hvor han er nummer 23 ud af 27 opstillede kandidater på partiets stemmeseddel.

Læs også

Del artiklen