Classic Race Aarhus aflyses i 2022: Kan være afholdt for sidste gang

Den traditionelle racefestival rundt om Mindeparken bliver sat på pause i 2022.

Artiklens øverste billede
36.000 gæster lagde vejen forbi dette års Classic Race Aarhus - men det var ikke nok til at sikre overskud (foto: Classic Race Aarhus / Jakob Worre).

36.000 gæster var ikke nok.

Årets udgave af Classic Race Aarhus var en underskudsforretning, og det har fået folkene bag til at kaste håndklædet - i hvert fald midlertidigt - i ringen. Der bliver således intet racerløb i Mindeparken i 2022.

Det traditionsrige racerløb blev på grund af coronapandemien aflyst i 2020, hvilket gav et større økonomisk efterslæb, og årets udgave blev flyttet fra foråret til midten af september.

»Under festivalen var vi ramt af dårligt vejr med regn og voldsom blæst. Det betød markant færre gæster, og at omsætningen i boder og barer blev stærkt begrænset,” siger direktør i Classic Race Aarhus, Poul Dalsgaard, i en pressemeddelelse.

Der er tale om en »time-out« og ikke en endelig lukning af det traditionsrige Aarhus-arrangement, lyder det.

Direktør for Classic Race Aarhus, Poul Dalsgaard, må antages at være en noget presset mand i disse dage. Foto: Henrik Sørensen

Fond skal laves om

Arrangørerne bag Classic Race Aarhus vil nu intensivere forsøg på at tilført ny kapital hos nuværende og nye samarbejdspartnere.

»Det er alvorligt, men ikke umuligt. Men det er helt afgørende, at sponsorer, samarbejdspartnere og byen forstår alvoren og nu beslutter sig for, om vi fortsat skal kunne afholde Nordeuropas smukkeste racefestival,« siger Poul Dalsgaard.

Mens arbejdet med at skaffe ny kapital foregår, har Classic Race Aarhus valgt at indgå i en rekonstruktion af fonden, der står bag det store arrangement.

»Jeg håber virkelig, at vi får tilført kapital og nye samarbejdspartnere, så vi kan fortsætte og udvikle denne unikke Aarhus-begivenhed. Vores flere end 1.000 frivillige, der i alle år har ydet en enestående indsats, fortjener også at rekonstruktionen lykkes – og at vi sammen kan se ind i ti nye fantastiske år med Classic Race Aarhus,« siger Poul Dalsgaard.

Læs også

Del artiklen