Nyt bykvarter i Aarhus skal have udsigt, park og fire forskellige boligtyper

Nyt bykvarter skal være mere åbent og grønt, mener rådmand Bünyamin Simsek (V) i ny pressemeddelelse.

Artiklens øverste billede
Rådmand Bünyamin Simsek (V). Pressefoto.

Det nye bykvarter omkring Amtssystemet bør være endnu grønnere, end forslagene hidtil har lagt op til. Det mener rådmand Bünyakmin Simsek (V). Står det til ham, skal bydelsparken være større.

Det skriver Miljø & Teknik i en pressemeddelelse.

Ifølge pressemeddelelsen har Simsek lyttet til de mange stemmer, der har håbet på at bevare mere grønt og udvide parkanlægget. Det er i dag blevet til en revideret version af Udviklingsplan for Amtssygehuset efter behandling.

»Det nye kvarter skal være et godt sted at bo, og vi skal sikre de optimale rammer for et godt hverdagsliv. I planen arbejder vi således strategisk med at sikre plads til både byliv, aktive fællesskaber og det rolige hverdagsliv. En bypark understøtter alle aspekter, og derfor prioriterer vi nu at gøre den større end oprindeligt planlagt,« siger Bünyamin Simsek i pressemeddelelsen.

Parkanlægget vil være åbent for alle.

Panoramisk udsigt

For at udvide bydelsparken overvejer Simsek at droppe to byggefelter, der var tiltænkt byrækkehuset. For at sikre økonomisk stabilitet vil tagetagen på sengebygningen blive benyttet til lejligheder. Disse vil ifølge pressemeddelelsen få en panoramisk udsigt ud over centrum og bugten.

Byrækkehuse vil stadig være en del af udviklingsplanen syd for parkanlægget mod Regenburgs Plads.

»Området får et alsidigt udbud af boliger, så kvarteret bliver interessant for både unge, ældre og børnefamilierne midt imellem. På den måde får vi et attraktivt og mangfoldigt kvarter,” siger Bünyamin Simsek.

Boliger i fire kategorier

Området vil komme til at rumme omkring 900 boliger, der vil være delt ud i fire kategorier: Private og alemen boliger, handicap- og ungeboliger. I selve udviklingsplanen er den fortsatte plan, at 20 procent skal laves til almene boliger. Derudover skal der ifølge planen også bygget en daginstitution og et ungdomskulturhus.

Når byrådet har godkendt Magistratens behandling af den endelige udviklingsplan for Amtssygehuset, vil Teknik & Miljø kunne sælge byggefelterne i området.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen