Fødevarestyrelsen politianmelder Brabrand Slagter

Brabrand Slagter har endnu en gang fået en sur smiley efter besøg fra Fødevarestyrelsen, som også har besluttet at politianmelde stedet.

Artiklens øverste billede
Brabrand Slagter politianmeldes efter Fødevarestyrelsens besøg denne måned. Foto: Danni Paulsen.

For tredje gang på blot 13 måneder har Fødevarestyrelsens kontrolteam givet en sur smiley til Brabrand Slagter for mangelfuld rengøring. Det fremgår af kontrolrapporten fra denne måneds besøg, der resulterede i, at den kritiserede slagter blev anmeldt til politiet.

Jeg er sygemeldt og har ikke kunnet være i forretningen i lidt over et års tid, så jeg har ikke haft mulighed for at passe den ordentligt.

Ahmad Awad, indehaver af Brabrand Slagter

Ved det 90 minutter lange besøg blev der blandt andet fundet flere døde fluer i bunden af en kummefryser, der var placeret inde i selve butikken. På fryserens yderside var der desuden sorte belægninger af støv, imens der på vægte i butikken blev fundet indtørrede madrester. Også i slagterens baglokale var den gal med hygiejnen, fremgår det af kontrolrapporten:

»Gulvriste flere steder i virksomheden fremstår med gammelt snavs og kødrester. Vakuumpakker fremstår snavsede og med indtørrede kødrester, hylde over opskæringsbord fremstår beskidt. Gulv langs kanter fremstår snavset. Kanter i kølerum samt håndtag fremstår snavsede,« bliver det blandt andet beskrevet i rapporten.

»Det er uheldigt«

Ahmad Awad, der er den nuværende ejer af Brabrand Slagter, oplyser til Lokalavisen Aarhus, at han i øjeblikket er i gang med at overdrage butikken til sin lillebror og kalder det for uheldigt, at Fødevarestyrelsen kom på besøg i denne måned.

»Det er uheldigt. Jeg er sygemeldt og har ikke kunnet være i forretningen i lidt over et års tid, så jeg har ikke haft mulighed for at passe den ordentligt. Det er også derfor, at den bliver overdraget til min lillebror,« fortæller Ahmad Awad og tilføjer, at slagterbutikken trods hans fravær har holdt åbent.

Er det forsvarligt at holde åbent, hvis du ikke har haft mulighed for at passe butikken?

»Der var jo ikke noget galt i den forrige rapport,« fortæller Ahmad Awad, som erkender, at der ikke var ordentligt rent i butikken ved besøget denne måned, men mener samtidig, at det beskrives værre i rapporten.

»Det har kun været i hjørner, at der har været beskidt. Ved køddisken har der været rent, og på gulvet har der været rent. Mine medarbejdere har bare ikke været helt grundige i hjørnerne,« fortæller han og oplyser, at alle fødevarer lå i tætpakkede poser i den fryser, hvor der var døde fluer i bunden.

Men det er vel heller ikke godt nok?

»Nej, selvfølgelig ikke. Alt skal gøres ordentligt, men min kollega har prøvet at hjælpe mig, indtil den bliver overtaget den 1. november,« fortæller Ahmad Awad, som i øvrigt slår fast, at butikken efter Fødevarestyrelsen besøg har gennemgået en større hovedrengøring.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.