»Det er ærgerligt at flytte til et villakvarter, og så følger trafikken med«

Siden indførelsen af beboerparkering på Trøjborg har beboere i Riisvangen oplevet, at bilister strømmer til boligområdet for at parkere gratis.

Artiklens øverste billede
Provst Balles Vej er en stikvej til Hans Egedes Vej i området Riisvangen. Kl. 15.30 var det en populær vej at parkere på.

Villaveje forbinder man normalt med veltrimmet hække, børn der leger på vejen og biler, der holder snorlige i indkørslerne.

Hvad man ikke forbinder med en villavej er tætpakket gader med bilister, der cirkler efter en plads, selvom de ikke bor i området.

Mellem nybyggede lejlighedskomplekser og betalingsparkering på Trøjborg ligger boligkvarteret, der danner Riisvangen. Ifølge flere beboere er boligområdet blevet epicenter for biler, som ikke vil betale for parkeringen på Trøjborg og derfor søger mod villavejene efter en gratis parkering.

»Det sker hele tiden, at folk udefra parkerer bilen her, så de slipper for betaling. De har enten en træningstaske eller arbejdstaske under armen, når de stiger ud – normalt ville de nok parkere på Trøjborg. Det er i hvert fald sjovt, at det er de samme biler, der parkerer hele ugen,« siger Stine Baastrup.

Hun bor selv på Lauge Kochs Vej og har siden beboerparkering blev indført på Trøjborg kunnet mærke, hvordan parkeringssøgende biler er strømmet til.

»Der er jo ingen regler, der siger, at de ikke må holde her – det er jo offentlige veje. Men det er ærgerligt at flytte til et villakvarter, som normalt er mere rolig end i midtbyen, og så følger trafikken med,« siger Stine Baastrup.

Hverdag med zigzagkørsel

Et stenkast fra fodboldanlægget Riisvangen Stadion ligger Fridtjof Nansens Vej. Den tæller fem-seks skridt i bredden, og man kan derfor hurtigt konkludere, at hvis biler parkerer tæt på vejen her, skal man køre meget forsigtigt, hvis man ikke vil have ridser.

Det er også her Hava Eva Soyak bor med sin familie. Hun har mærket en tydelig forandring – men ikke en god en af slagsen.

»Det er blevet noget zigzag-kørsel på vores vej. Nogle gange parkeres der så tæt på begge sider af vejen, at jeg ikke kan køre ud ad min indkørsel. Et par gange har vi tilmed oplevet, at skraldemændene ikke kan komme ind på vejen,« fortæller hun.

Kommunen var forberedt

Ifølge en undersøgelse Epinion har foretaget for Constructive Institute i samarbejde med Lokalavisen, peger 54 pct. af de adspurgte på parkeringsmuligheder som det velfærdsområde i Aarhus med dårligst kvalitet.

Da Lokalavisen tidligere på ugen tog fat på rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek (V), fortalte han, at beboerparkering ville få besøgende til at søge længere ud og væk betalingsparkering. Noget tyder på det også er tilfældet med Riisvangen.

Jurist i Teknik og Miljø parkeringskontrol Helle Daugaard Juul er opmærksom på området i det nordlige Aarhus. Faktisk har hendes afdeling allerede været i kontakt med flere beboere i området – hvor mange der er tale om, ved hun dog ikke.

»Det er mere graden eller karakteren af klagesagerne, vi kigger på. Riisvangen bliver presset af parkerende biler, men det holder man også øje med fra kommunens side,« siger hun.

Det er ikke første gang, kommunens Teknik og Miljø-afdeling har fået henvendelser fra beboere, om en stigende mængde parkerede biler.

For godt et år siden oplevede Teknik og Miljø det samme, da beboerparkeringsordningen på Frederiksbjerg blev sat i kraft. Her var det beboere fra områderne omkring Marselisborg, der henvendte sig til kommunen, efter et stigende antal bilister begyndte at parkere i kvartererne i området.

»Ved Marselis kan man se, at mængden af biler er begyndt at brede sig ud. Vi ved godt, at mængden af biler i området omkring Riisvangen er steget, men det er altså en offentlig vej. Man kan ikke nægte biler adgang,« siger Helle Daugaard Juul.

Tilbagemeldingen fra kommunens cityassistenter er, at det ikke tyder på, at der er sket en stigning i afgifter i området omkring Riisvangen, siden beboerparkeringen på Trøjborg blev taget i brug.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.