Økonomichef: »Skimmelsvamp i slidte pavilloner skal undersøges nærmere«

Ønsket fra kommunens side er at handle i rette tid og udskifte pavillonerne med nye og permanente pladser.

Artiklens øverste billede
Klokkerskovvej 13 i Viby er et af de steder, hvor der er konstateret udvendig skimmelsvamp. Indeklimaet skal nu undersøges nærmere. Foto: Google Maps

Som led i en undersøgelse af syv slidte pavilloner, der fungerer som dagtilbudsafdelinger, har Børn og Unge konstateret råd og skimmelsvamp i pavillonernes underste konstruktion. Bygningerne er berørt nedefra, svamp og råd sidder i de yderste lag, og har dermed ikke betydning for indeklimaet for børn og medarbejderne.

Der er foretaget måling af indeklimaet et enkelt sted, hvor der ikke blevet fundet betydning for indeklimaet. Der er ingen steder konstateret synlige tegn eller lugt inden døre. Børn og Unge har dog nu besluttet at gennemføre målinger alle steder, da flere har rejst bekymring for indeklimaet. Blandt andre Eva Borchorst Mejnertz (S), som er forkvinde for Børn og Unge-udvalget.

»Problemerne sidder steder, hvor hverken børn eller medarbejdere er eller kan komme i nærheden af dem. Normalt bliver sådanne problemer fundet ved synlig svamp eller råd, men her er det kun fundet, fordi vi har gennemgået bygningerne. Vores ønske er at handle i rette tid og udskifte pavillonerne med nye og permanente pladser. Derfor er det beskrevet ind i forhandlingerne om anlægsinvesteringer for de kommende år,« siger Hardy Pedersen, økonomi- og administrationschef i Børn og Unge, i en pressemeddelelse.

Problemerne sidder steder, hvor hverken børn eller medarbejdere er eller kan komme i nærheden af dem. Normalt bliver sådanne problemer fundet ved synlig svamp eller råd, men her er det kun fundet, fordi vi har gennemgået bygningerne

Hardy Pedersen, økonomi- og administrationschef i Børn og Unge

Udfordringerne med svamp og råd har tidligere været behandlet i Børn og Unge-udvalget i foråret, og spørgsmålet om penge til udskiftning indgår i forhandlingerne om den såkaldte anlægsbuffer i Aarhus Kommune.

Dagtilbud Hasle - DII Solen - på Kappelvænget 46 i Aarhus V er et af de syv steder, hvor der er blevet konstateret begyndende skimmelsvamp. Dagtilbuddet har fået målt indeklimaet. og her skulle der ikke være problemer. Foto: Google Maps.

ksa

Læs også

Del artiklen