Verdenspremiere hos Classic Race Aarhus: Oplev Tom Kristensens Audi i Lego

Torsdag eftermiddag blev Tom Kristensens Audi R18 bygget 1:1 i Lego-klodser afsløret i Mindeparken.

Artiklens øverste billede
Tak for samarbejdet. Tom Kristensen (t.v.) og Caspar Bennedsen med Lego-modellen. Foto: Classic Race Aarhus / Henrik Sørensen

Det er vist det, man kan kalde for en klodset bil.

Et samarbejde mellem Classic Race Aarhus, Lego Nordic, Brick Works ApS og den ni-dobbelte Le Mans-vinder Tom Kristensen giver gæsterne til Classic Race Aarhus en ganske særlig mulighed. De kan nemlig opleve en 1:1-udgave af den Audi R18, som Tom Kristensen i 2013 vandt den seneste af sine ni Le Mans sejre med – bygget i Lego-klodser.

»Vi kan slet ikke få armene ned. Det er helt fantastisk. Det er simpelthen en verdenspremiere. Vi er både stolte og ydmyge over, at Lego Nordic og Brick Works i samarbejde med Tom Kristensen har valgt netop vores event til offentliggørelsen af dette helt unikke setup. Vores gæster til Classic Race Aarhus får en oplevelse helt udover det sædvanlige i Aarhus, som ikke tidligere er set noget sted i verden,« siger Poul Dalsgaard, der er direktør i Classic Race Aarhus, i en pressemeddelelse.

Og torsdag eftermiddag blev det endelige resultat præsenteret i Mindeparken.

Tom Kristensen (t.v.) og Caspar Bennedsen med LEGO-modellen. Foto: Classic Race Aarhus / Henrik Sørensen.

Racerbilen bliver efterfølgende udstillet i Lego-området i Mindeparken alle med billet til Classic Race Aarhus får mulighed for at komme helt tæt på raceren 18. og 19. september.

Tom Kristensen, som er den mest succesrige kører nogensinde i det legendariske 24-timers løb, har fulgt processen tæt i snart et år.

»Jeg er hamrende stolt over, at Lego Nordic og Brick Works har valgt at bygge den Audi R18, som jeg vandt mit sidste løb i Le Mans med. Det er præcisionsarbejde ud over alle grænser, og detaljegraden er vanvittig. For at vinde Le Mans skal du være totalt dedikeret og perfektionistisk – præcis det har jeg oplevet med alle, der har været med i projektet,« siger den danske racerlegende i en pressemeddelelse.

Han var den ene af de to, der løftede klædet af bilen.

Den anden var Caspar Bennedsen, direktør i Brick Works, der har stået for både designet og ikke mindst konstruktionen af Lego-udgaven af Audi R18. Anført af ham har otte rutinerede Lego-modelbyggere været involveret i byggeprocessen af Lego-model.

»Hvor er det et flot arbejde, som du, Caspar, og dine medarbejdere har præsteret,« lød det fra en tydeligt imponeret Tom Kristensen ved afsløringen.

»Det er helt eminent, hvad du kan med Lego-klodser. Det er flot gået. Modellen viser virkelig, at det er en dedikeret person, som har stået bag.«

Gæsterne til Classic Race Aarhus får mulighed for at se, hvor godt Caspar Bennedsen og hans team har udført arbejdet. For det er nemlig lykkedes arrangørerne at få fat i den originale Audi R18.

»Det bliver en enestående udstilling. Den rigtige Audi R18 side om side med Lego-udgaven. Vi er dybt taknemmelige over samarbejdet med Lego Nordic, Brick Works og Tom Kristensen, som har gjort dette muligt. Det bliver første og måske eneste gang, at bil- og Lego-entusiaster får denne mulighed,» siger Poul Dalsgaard.

Tom Kristensen på taget af den Audi R18, som han sammen med Luïc Duval og Allan McNish kørte til sejr i 24-timersløbet på Le Mans i 2013. Ved årets Classic Race Aarhus kan man opleve en 1:1-model af bilen i LEGO-klodser. Foto: Classic Race Aarhus / Morten Alstrup

ksa

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.