Louise Louring gennemførte ironman: Nu er hun klar til KV21

Byrådsmedlem Louise Louring (V) har haft en noget utraditionel og hård optakt til den kommende valgkamp.

Artiklens øverste billede
Det seneste halvandet år har byrådsmedlem Louise Louring (V) trænede hårdt for at klar til den ironman, som hun for nylig gennemførte. Privatfoto.

Det er valgår. Selvom der er et par måneder til, at aarhusianerne skal sætte deres kryds i stemmeboksen, så er de lokale politikere helt sikkert godt i gang med at forberede sig. Valgplakater skal hentes, budskaber skal finpudses, og de sociale medier skal holdes i gang. Hver politiker har sikkert sin egen optakt. Den, som Venstres Louise Louring har valgt, ligger mildest talt i den hårde ende af skalaen, men som hun selv siger:

»Jeg har bevist, at hvis jeg virkelig arbejder målrettet, så kan jeg nå meget store resultater.«

Jeg kunne sidde derhjemme på en spinningcykel og træne fire timer om dagen, imens jeg hørte forelæsninger. Når der var pauser, kunne jeg skrive byrådsmails.

Louise Louring (V), medlem af Aarhus Byråd.

Efter et halvandet år med adskillige timers intensiv træning hver dag gennemførte det unge medlem af Aarhus Byråd for nylig en såkaldt ironman - kongedistancen inden for sportsgrenen triatlon. På 13 timer og 23 minutter tilbagelagde hun således 3,8 kilometers svømning, 180 kilometer på en cykel, inden hun sluttede af med et maraton.

Bare tanken er sikkert nok til at få sveden frem på panden hos mange, og Louise Louring forsøger da heller ikke at at skjule, hvor vildt, hårdt og uoverskueligt det til tider var at have pulsen oppe i over et halvt døgn.

»På et tidspunkt løb jeg på ruten, imens jeg græd. Tårerne trillede ned, fordi det gjorde så ondt. Det var efter omkring 20 kilometer. Der var så langt hjem, følte jeg,« lyder det fra Louise Louring.

Studie og byrådsmails med spinning

Den ekstreme triatlondistance ligger noget langt fra Louise Lourings normale gang på Aarhus Rådhus og hverdag på jurastudiet, men på grund af corona havde hun rig mulighed for at forene de tre ting i hjemmet i Malling. Faktisk var pandemiens nedlukning af landet ligefrem en fordel for hende.

»Jeg kunne sidde derhjemme på en spinningcykel og træne fire timer om dagen, imens jeg hørte forelæsninger. Når der var pauser, kunne jeg skrive byrådsmails. Alt gik ud på at udnytte tiden optimalt,« fortæller Louise Louring, der siden 24. januar i år har siddet i Aarhus Byråd.

Hun trådte til som stedfortræder for Lene Horsbøl (V), der tog på barselsorlov, imens Louise Louring var midt i de benhårde forberedelser.

»Da jeg trænede mest, stod den på mellem 20 og 30 timers træning om ugen,« forklarer politikeren, som ved siden af det hele også skulle passe rollen som mor til to små børn.

Louise Louring (V) kunne efter 13 timer og 23 minutter række hånden i vejret og juble over at have gennemført en Ironman. Privatfoto.

Rygtet gik på rådhuset

Det lykkedes, og sidst i august gennemførte Louise Louring Ironman Copenhagen, men det var med en noget tom fornemmelse i kroppen efter de mange timers træning.

»Jeg havde forventet, at jeg var megaglad, da jeg kom i mål, men jeg var i stedet bare helt udmattet,« fortæller Louise Louring, der dog blev noget overvældet af glæde, da hun kom tilbage til Aarhus.

For inde på byens rådhus gik rygtet om den unge politiker, der vistnok er det første byrådsmedlem i Aarhus, der har gennemført en ironman.

»Borgmester Jacob Bundsgaard kom over til mig og sagde tillykke, og folk fra forvaltningen har sagt tillykke. Det samme har mange andre byrådsmedlemmer gjort. Det er fedt, at andre også forstår, hvor stort det har været for mig.«

For lige at toppe præstationen valgte hun i den forgangne weekend at gennemføre en halv ironman i Herning. Det var hun jo i form til, siger hun. Og det samme må hun siges at være til valgkampen, der om kort tid skydes i gang.

»Så de kan bare vente sig, kan de,« siger Louise Louring efterfulgt af et grin.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen