Præsteklumme: Time out

Artiklens øverste billede
Inger Birgitte Bruhn. Foto: Presse

Når håndboldherrerne står i en kreds omkring trænerteamet i en time-out, får de nogle gode råd til, hvordan de kan forbedre deres spil, ja måske ligefrem lægge deres spillestil om.

Når kampen så fortsætter, bliver man imponeret over at se, hvordan spillet nu får en anden karakter.

I børnehaven eller i skolen kan der somme tider være et barn, som reagerer meget voldsomt overfor de andre børn, så kan pædagogerne trække barnet lidt til side og venligt sige: ”du trænger vist til en time-out”, og så sætter de sig i sofaen med en bog eller går ind i et andet rum.

Og når time-outen så er slut, så er det lidt ligesom i håndboldkampen. Barnet korrigerer sit reaktionsmønster og kan indgå i fællesskabet igen.

Time-outen er til for menneskers skyld eller for fællesskabets skyld. Det er aldrig omvendt. Det er jo egentlig indlysende.

Time-outen er til for menneskers skyld eller for fællesskabets skyld. Det er aldrig omvendt. Det er jo egentlig indlysende.

Og måske kan de samme siges om det at have en hviledag? Helligdagen er til for menneskers skyld. Og for fællesskabets skyld.

Den er som en nødvendig pause, hvor vi kan korrigere vores samspil med hinanden og få noget endnu bedre ud af vores liv sammen. Trænerteamets anvisninger er i den sammenhæng troens og håbets tanker, som får plads på hviledagen og kan få os til at ændre spillestil eller levevis og giver os friskt mod for den kamp, som livet også kan føles som om.

Det kan vi så overveje om, vi ofrer nok opmærksomhed i hverdagen. Måske burde vi ligefrem bevæge os hen i kirken og få vores lille time-out, hvor hverdagens gøremål og bekymringer sættes ind i en ny sammenhæng til gavn for vores fortsatte liv med hinanden?


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Aarhus’ nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Aarhus på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Del artiklen