Michael kvitter job i Superbrugsen: Han vil hellere være borgmester

Det handler om mennesker og relationer. Uanset om man er butiksansat eller borgmester.

Artiklens øverste billede
40-årig Michael Stegger har en plan. Måske er den skide god. Foto: Privat

»Hvis I ser os rende rundt snøftende og med røde og våde øjne i dag, så er det altså fordi vi skal sige på gensyn til en af vores skønne medarbejdere.«

Sådan lyder det i et opslag fra Superbrugsen Solbjerg, og den medarbejder, Superbrugsen (midlertidigt) har sagt farvel til, hedder Michael Stegger Jensen.

40-årige Michael Stegger ved nok, hvor varerne står i Superbrugsen i den lille by, for han har både været elev der og siden gjort comeback i januar 2020.

Det var en hård dag i går. Det var det for os alle sammen. Der er sket rigtig meget de seneste 20 måneder, og mine kolleger i Superbrugsen har været med på rejsen. 

Michael Stegger

Vil gå all in

Siden 2020 har han arbejdet 30 timer om ugen for at få tid til sit politiske arbejde. Stegger er byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Syddjurs Kommune og har ambitioner om at blive borgmester ved det kommende kommunalvalg.

Nu er han vel det, man kan kalde politisk arbejdssøgende.

»Jeg vælger at investere to månedslønne på at gå all in. Jeg vil ikke stå efter kommunalvalget og tænke, at jeg kunne have gjort mere,« siger han til Lokalavisen Aarhus.


Michael Stegger er uddannet salgsassistent og har siden taget flere ledelseskurser. Han har arbejdet som souschef ved Coop i 15 år.

Kan du bruge nogle af de ting, du har lært i Superbrugsen som borgmesterkandidat?

»Jeg mener absolut, at jeg kan bruge nogle af de ting, jeg har lært. Du får en relation til kunderne, særligt når man bor i en lille by som Solbjerg, og evnen til at kunne tale med folk, tror jeg, vil komme mig til gode. Evnen til at lytte til folk og forholde mig til det, de siger. Det handler om at skabe relationer. Jeg kan godt lide at mødes og se folk i øjnene og forsøge at løse et problem.«

"Når jeg ser et rødt flag smælde". Michael Stegger stiller op til borgmesterposten i Syddjurs Kommune for Socialdemokratiet. Foto: Privat

Farmand

Det forholder sig således, at Michael Stegger og kæresten Janne også venter deres første barn. Michael Stegger mener, det er muligt at kombinere valgkamp med rollen som nybagt far.

»Det er første gang og også første gang for min kæreste. Jeg er blevet fyrre, så det er ved at være sidste udkald. Jeg har et håb om, at jeg kan være både far og borgmesterkandidat i de kommende måneder, og jeg har også lagt en god plan for, hvordan det kan lade sig gøre,« siger Michael Stegger til Lokalavisen Aarhus.

Planen er, at der skal deles foldere ud om morgenen, når folk er på vej på arbejde, så hjem og hygge med Janne og baby. Efter frokost er det atter ud i Syddjurs Kommune »og møde en masse mennesker.«

Hvis Michael Stegger rent faktisk bliver borgmester i Syddjurs Kommune, vil han særligt fokusere på to ting, lyder det.

Michael er ved siden af arbejdet som butiksansat og byrådsmedlem også fodboldtræner. Foto: Privat

Chefen for det hele

»Den ene er kernevelfærd. For mig handler det også om, at vi skal bevare naturen og have fokus på, hvordan vi benytter den. Vi skal også have nogle flere kulturtilbud. Det kan ikke nytte noget, at vi holder liv i skoler, hvis der ikke er noget liv at deltage i bagefter. Vi skal ikke uden for Syddjurs Kommune for at være en del af kulturlivet,« siger han.

Den anden ting, Michael Stegger med egne ord vil have fokus på, er at komme ud i kommunen.

»Vi har rådhuset i Ebeltoft, og sådan skal det være, men jeg har en mission om at komme ud i hele kommunen. Hvis jeg bliver borgmester, vil jeg én dag hver måned være på en institution i kommunen. Det kan være biblioteket i Rønde, Posthuset i Ryomgaard eller en skole i Hornslet. Jeg vil arbejde, men jeg vil selvfølgelig også snakke med dem, der arbejder der,« siger han.

Michael Stegger har aftalt med lederen af Superbrugsen i Solbjerg, at de kan snakkes ved efter valget. Hvis det nu ikke bliver til en borgmesterpost, er Michael Stegger velkommen til at vende tilbage.

Michael Stegger bor i Ryomgaard sammen med sin kæreste, Janne på 37 år. Michael Stegger er angiveligt leveringsdygtig i platte far-jokes, selvom han ikke er blevet far endnu.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.