Efter farvel til diskotek og håndbold: Thomas Gielfeldt har fundet ny mening med livet efter sin søns sygdom

40-årige Thomas Gielfeldt lever for og af at hjælpe og netværke. Men velgørenhed er kommet til at betyde mest for ham.

Artiklens øverste billede
Thomas Gielfeldt med sønnen Viggo, der har haft en hård begyndelse på livet med flere indlæggelser som følge af en indvendig ganespalte. Foto: Lars Frederiksen.

»JEG HADER AT VÆRE PÅ HOSPITALET!! Men jeg ELSKER alle der arbejder der og passer godt på vores lille Viggo, når vi nu for gud-ved-hvilken gang igen er her på Børneafdelingen❤️ Men hep hey min lille makker og jeg har aftalt vi skal være positive og få det bedste ud af det.«

Sådan skrev Thomas Gielfeldt på sin Facebook-profil forleden.

Den 40-årige aarhusianer, som mange muligvis kender som tidligere medejer af diskoteksfærgen Broen eller som trommespillende håndbolddirektør i den nu hedengangne håndboldklub - SK Aarhus - har kastet sig ud i en ny kamp.

Som direktør for SK Aarhus gik Thomas Gielfeldt ofte forrest, når der skulle heppes på håndboldkvinderne. Foto: FotoTrine, vildmedfoto.dk

Sønnen Viggo har fået en udfordrende begyndelse på livet med indvendig ganespalte. Det vil sige, at ganen ikke vokset normalt sammen.

»Alt er efterhånden som det skal være med Viggo. Han mangler et par operationer, men vores lille krudtugle har været ramt af en masse forskellige infektioner og feberkramper, der selvfølgelig har gjort os bange som førstegangsforældre,« fortæller Thomas Gielfeldt.

Der har været en del problemer med udvendig og indvendige katetre og ballonudvidelser, men det værste skulle være overstået for sønnen, som fylder 2 år 28. november.

I den anledning har Thomas Gielfeldt sammen med sin hustru Anne arrangeret en stor indsamlingsdag ligesom de løbende med ’Viggos Venner’ har samlet penge ind til Børneafdelingen BU2 på Aarhus Universitetshospital i Skejby.

»Altså, velgørenhed har aldrig givet så god mening som dér. Den store indsats, som bliver gjort på børneafdelingen sidder dybt i Anne og mig, og vi har forelsket os hovedkulds i de mennesker, der arbejder deroppe,« siger en smilende Thomas Gielfeldt, hvorefter han bliver mere alvorlig:

»Men der er jo børn, der ikke kommer hjem. Og det er enormt svært og hårdt, så det mindste vi kan gøre er at samle penge ind til nogle praktiske ting og legetøj,« siger han og fortsætter:

»Vi har forsøgt at få det bedste ud af de kort, vi har fået på hånden. Og hvis man har overskud til at hjælpe andre, føler jeg, at vi har været nødt til at gøre noget. Også for at få tiden til at gå på hospitalet. Den kan nemlig gå rigtig langsom,« forklarer Thomas Gielfeldt.

Selvstændig

Livet som selvstændig personlig træner til erhvervsledere og arrangør af personaleture har gjort hans arbejdstid meget mere fleksibel, hvilket der i den grad har været brug for i de seneste to år, hvor også datteren Vilja er kommet til.

»Økonomi motiverer mig simpelthen ikke længere. Det gør friheden og det at skabe frihed. Det er min tid, jeg sælger, og jeg vil hellere have en kunde for lidt end en kunde for meget. Uden det skal lyde for helligt, så vil vi også gerne være dem, der afleverer vores børn til pasning sidst og dem, der henter først, når der er mulighed for det,« fastslår den tidligere diskoteksejer, som i sin tid arbejdede sig op fra afrydder til medejer af M/F Broen og fire andre restaurationer.

Thomas Gielfeldt ejer og driver i dag Personaletouren, som arrangerer cykelture og andre ryste sammen-aktiviteter. Foto: Torsten Christensen

»Jeg har selv lavet en masse fejl som leder. Både i mine disko-dage og som håndbold-direktør, hvor jeg ofte blev kastet ud på gyngende grund. Det var pissesjovt og sindssygt lærerigt,« fortæller Gielfeldt, der har en almindelig HHX i uddannelsesbagagen.

Økonomi motiverer mig simpelthen ikke længere. Det gør friheden og det at skabe frihed. Det er min tid, jeg sælger, og jeg vil hellere have en kunde for lidt end en kunde for meget.

Thomas Gielfeldt

»Jeg plejer at sige, at jeg tog den på Team Danmark-linjen ude på Viemoesvej i Viby, for det tog mig fire år i stedet for tre. Ha ha. Men jeg skulle lige gå et år om,« siger Thomas Gielfeldt med et efterfølgende smil.

Han har kontor ude på Aarhus Ø, men er der næsten aldrig.

»Jeg bliver kaldt for månedens gæst herude. Jeg har det sådan, at jeg har gjort mit arbejde godt, hvis jeg ikke er på mit kontor, for det er ensbetydende med, at jeg har noget at lave. Jeg trives med at komme ud i naturen med andre mennesker og tage dem ud af deres normale rammer for at tømme rygsækken. Det gør jeg blandt andet i mit cykelnetværk - A-kæden - hvor min passion for cyklen kommer til sin ret. Det er en fed måde at være sammen med andre mennesker på.«

Thomas Gielfeldt har kontor ude på Aarhus Ø, hvor han sjældent færdes, fordi han gerne vil have sine kunder ud i naturen. Foto: Kim Skovrup Andersen

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.