Ny skole mellem Nye og Elev bliver topmoderne

Tre rådmænd har efter anbefalinger udpeget et vinderprojekt til skole- og aktivitetsbyggeri i Nye.

Artiklens øverste billede
Den nye skole mellem Nye og Elev bliver en moderne klyngeskole. Pressefoto.

Børn, forældre og andre borgere i Nye i det nordlige Aarhus kan begynde at glæde sig.

Børn og Unge-rådmand Thomas Medom (SF), Kultur og Borgerservice-rådmand Rabih Azad-Ahmad (RV) og Teknik og Miljø-rådmand Bünyamin Simsek (V) har udpeget vinderprojektet til byggeriet af lokalområdets nye skole- og aktivitetsbyggeri. Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Vinderen er blevet udpeget efter anbefalinger fra det tværmagistratslige bedømmelsesudvalg. Bedømmelsesudvalget beskriver byggeriet som en innovativ samtænkning mellem skole, fritidsaktiviteter og et lokalt kulturcentrum for områdets beboere.

Det samlede projekt hedder ”Grobund” - et sted, hvor børn og unge kan gro og fællesskaber spire.

Teknik og Miljø-rådmand, Bünyamin Simsek, håber, at skolen, med sin placering mellem Elev og Nye, vil skabe en bro mellem de to lokalsamfund. Pressefoto.

Klar om tre år

Det er et enigt bedømmelsesudvalg, der har peget på løsningen fra c.c. contractor, der med byggeriet vil samle lokalområdet Nye og Elev. Projektet flugter ifølge udvalget visionen om Nye som fremtidens grønne og bæredygtige lokalsamfund.

Byggeriet, der skal stå færdigt i efteråret 2024, skal rumme både skole-, fritids- og kulturliv med blandt andet sportshal og boldbaner. Der vil senere komme et datilbud til de yngste.

Rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom, er begejstret for vinderprojektet.

»’Grobund’ er grundlag for en rigtig god skole, hvor børn kan lege, lære og mødes med kammerater – både i skoletiden og i fritiden. Jeg synes, at byggeriet er nytænkende og skriver sig ind i områdets ånd med et bæredygtigt design og ambitioner om en grønnere fremtid,« siger han og tilføjer, at han er tilfreds med tanken om, at skole, fritid og kulturliv skal gå hånd i hånd.

»Samtidig er selve byggeriet visionært udført med flydende overgange mellem læringsrum inde og ude, ligesom skole, fritid og kulturliv er tænkt godt sammen. Jeg er sikker på, det bliver et hus fuld af liv fra morgen til aften,« lyder det fra Thomas Medom.

’Væksthuset’

Også rådmanden for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad glæder sig over udsigten til den nye skole, som skal opføres som en moderne klyngeskole omkring et stort transparent rum, som får navnet ’Væksthuset’.

»Med ’Grobund’ får vi integreret skole- og fritidsliv på en indbydende og elegant måde, som lægger op til aktivt brug af alle beboerne i området,« siger Rabih Azad-Ahmad.

»Vi ønskede os et kraftcenter og et naturligt centrum for udviklingen af fællesskaber og lokalmiljø. Den ambition opfylder ’Grobund’ med et innovativt byggeri, og jeg glæder mig meget til at se byggeriet realiseret i 2024. Samtidig vil jeg sige en stor tak til alle de fritidsbrugere, der har været involveret i processen og bidraget til det flotte resultat,« lyder det fra Kultur og Borgerservice-rådmanden.

Den nye skole får et stort transparent rum, som får navnet 'Væksthuset'. Pressefoto.

Bro mellem Nye og Elev

Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, håber at skolen med sin placering mellem Elev og Nye, at den vil skabe en bro mellem de to lokalsamfund.

»Vi har været optaget af, at byggeriet med sin placering tæt på den eksisterende bebyggelse i Elev og den nye bebyggelse i Nye skulle skabe sammenhæng mellem områderne og være det naturlige centrum for det fælles liv for børn, unge og voksne. Med ’Grobund’ får vi en visionær løsning og fantastiske rammer for et rigt og fritids- og kulturliv. At byggeriet samtidig har en god økonomi med store tekniske kvaliteter, det er et ekstra plus. Det er et solidt, langtidsholdbart produkt vi får med ’Grobund’, lyder det fra Bünyamin Simsek.


jg

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.