Generationsskifte hos DF: 27-årig bliver ny spidskandidat

Byrådsmedlem og lokalformand hos DF, Knud N. Mathiesen har valgt ikke at genopstille til Aarhus Byråd.

Artiklens øverste billede
27-årige Jakob Søgaard Clausen bliver DF's spidskandidat ved kommunalvalget 16. november. Pressefoto.

Der skal roteres rundt hos Dansk Folkeparti i Aarhus. Det står klart efter, at DF’s medlemmer mandag aften holdt et opstillingsmøde forud for kommunalvalget senere i år.

Dansk Folkeparti skriver i en pressemeddelelse, at DF-medlemmerne enstemmigt har valgt 27-årige Jakob Søgaard Clausen, som partiets nye spidskandidat til efterårets kommunalvalg.

»Jeg er utrolig glad for, at vores medlemmer enstemmigt har valgt at pege på mig som spidskandidat. I Dansk Folkeparti skal vi bevise, at vi er et parti, som er klar på nytænkning og fornyelse. Det arbejde glæder jeg mig til at stå i spidsen for i Aarhus sammen med et stærkt kandidathold herunder især sygeplejerskestuderende Nana Harring som er nummer to på listen,« lyder det fra Jakob Søgaard Clausen i pressemeddelelsen.

Han tager over efter nuværende rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive, der ved de seneste tre kommunalvalg har stået i spidsen for DF i Aarhus. Hun pegede selv på den 27-årige politiker som sin oplagte afløser, da hun i marts offentliggjorde, at hun stopper i aarhusiansk politik.


Han gør det klart, at man, på trods af nye folk i spidsen, vil gå til valg på det, som man kender DF for.

»Vi skal ikke sælge ud af arvesølvet rent politisk, og derfor går vi selvfølgelig til valg på klassiske DF-emner som en tryg og værdig ældrepleje og et opgør med parallelsamfund og ghettoer. Men det er også vigtigt, at vi har politik på de hylder, som århusianerne efterspørger. Det handler blandt andet om infrastruktur, klima og byudvikling. I Dansk Folkeparti ønsker vi at passe på Aarhus, og vi har et blik for hele kommunen. Valgkampen kommer til at vise, at der i den grad er brug for Dansk Folkeparti i Århus Byråd,« lyder det således fra Jakob Søgaard Clausen.

Efter resultaterne fra mandagens opstillingsmøde står det klart, at nuværende lokalformand for DF og byrådsmedlem, Knud N. Mathiesen ikke genopstiller til Aarhus Byråd.

opdateres ...


Læs også

Del artiklen