Byrådet afviser SF-forslag om mindre byggestøj i Aarhus

Aarhus Byråd har nedstemt et SF-forslag om at indskrænke tidsrummet, hvor der må forekomme støjende aktiviteter fra byggeri.

Artiklens øverste billede
SF's forslag om at indskrænke tidsrummet med byggelarm en time – så det ville hedde kl. 7-17 på hverdage og kl. 8-14 på lørdage – er blevet afvist i byrådet. Arkivfoto: René Schütze

Efter stor debat besluttede byrådet for nyligt at indføre en tidsbegrænsning for, hvornår man må spille høj musik i to aarhusianske parker. En sådan begrænsning findes allerede for byggepladser, hvor der må være byggestøj fra kl. 7-18 på hverdage og kl. 7-14 på lørdage.

Og sådan bliver det ved med at være. Også selvom SF ønskede at ændre på det.

Deres forslag om at indskrænke tidsrummet med en time – så det ville hedde kl. 7-17 på hverdage og kl. 8-14 på lørdage – er blevet afvist i byrådet.

Forslaget lød desuden på, at der uden for disse tidsrum skulle fastsættes en grænseværdi for bygge- og anlægsstøj.

»Man kan godt som byråd sige, at det er fair, at der er lidt støj. At det må man leve med som borger i Aarhus. Vi synes bare ikke det er fair. Byrådet har jo reageret på støj i Botanisk Have. Vi ønsker også at reagere på byggestøj,« sagde Jan Ravn Christensen (SF) på torsdagens byrådsmøde.

Socialdemokratiet mener, at man skal tage hånd om støj, men at SF’s forslag er den forkerte måde at gøre det på.

»Vi får ikke mindre støj af at indskrænke tidsrummet. Hvis man har et byggeprojekt, som med de nuværende regler varer 10 dage, så vil det byggeprojekt komme til at vare 12 dage, hvis de har en time mindre om dagen. Der kommer ikke mindre støj, man fordeler den bare ud over længere tid,« sagde Steen Bording Andersen (S), som desuden kalder idéen om at indføre en støjgrænseværdi for et ”kæmpe kontrolregime”.

Rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek (V) mener, at de nuværende retningslinjer er hensigtsmæssige.

»Det vælter ikke ind med klager på mit bord. Og dem, der kommer, handler typisk om støj, der ligger uden for det nuværende tidsrum. En time fra eller til gør ikke den store forskel. Når borgmesteren reagerer på Botanisk Have, er det, fordi der her er støj døgnet rundt,« sagde han.

Jan Ravn Christensen forsvarer SF’s forslag mod argumentet om, at støjen blot fordeles over flere dage.

»Det interessante er, om folk er hjemme, mens der bliver støjet. Det er de formentlig i mindre grad, hvis man indskrænker tidsrummet,« sagde han.

Læs også

Del artiklen