Ny skov plantet i Aarhus

Aarhus Kommune har netop plantet en ny skov i et naturskønt område mellem Spørring og E45 med midler fra indsamlingsshowet Danmark Planter træer.

Artiklens øverste billede

Der var stor opbakning, da TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening i 2019 satte fokus på klimaet med indsamlingsshowet Danmark planter træer.

Både privatpersoner og virksomheder donerede penge i den gode sags tjeneste. Pengene er i mellemtiden vekslet til træer, og 46 nye folkeskove er således ved at blive plantet rundt om i landet. En af dem er ved at slå rødder ved Spørring i den nordligste del af kommunen.

Fordobler skovareal

»Jeg vil gerne rette en stor tak til alle, der har doneret træer til vores nye skov. I er med til at realisere vores ambition om at fordoble kommunens skovareal til i alt 8.000 ha inden 2030. Via skovrejsninger som den her i Spørring binder vi flere eksisterende naturområder sammen og skaber endnu mere værdi og storslåede naturområder i Aarhus,« siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik & Miljø, som indviede skoven 8. juni sammen med formand for Growing Trees Network Global, Lars Heiselberg Vang Larsen, i en pressemeddelelse.

Den 19 fodboldbaner store skov skal understøtte områdets fine mosaiknatur og binde ådalen i syd sammen med den gamle grusgrav i nord.

gs

Læs også

Del artiklen