Planer for ny hal er igen lagt på is

Nyt afslag til økonomisk støtte til ny skøjtehal i det nordlige Aarhus er uforståeligt for Isforum.

Artiklens øverste billede
Forud et byrådsmøde i juni 2020 holdt skøjtehalsgruppen fra IK Aarhus og Jutland Wikings møde med to byrådsmedlemmer fra Kulturudvalget for at tale deres sag. Fra venstre mod højre er det Ricko Hedelund, daværende formand fra Ishockey Klubben Aarhus Rasmus Vibe, kulturudvalgsformand Steen Bording Andersen(S), daværende kulturudvalgsmedlem Peter Sporleder (K) og Søren Huvendick fra Ishockey Klubben Aarhus. Arkivfoto

37.391.500 kroner. Det var det beløb, som Isforum i det nordlige Aarhus søgte i kommunens udmøntningen af puljen til idrætsfaciliteter.

Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores daglige nyhedsbreve for at blive opdateret på de væsentligste nyheder. Klik her, indtast din mailadresse, find Aarhus på listen og tilmeld dig.

Isforum, som består af Ishockey Klubben Aarhus, Aarhus Skøjteklub, Jutland Wikings, Aarhus Curling Klub og Aarhus Crykkediles, ønsker en ny hal til issport som erstatning for kommunens eneste på Christiansbjerg.

Men kommunens Sport og Fritid med rådmand Rabih Azad-Ahmad (R) i spidsen har i denne omgang valgt ikke at støtte projektet.

Det er trist, og jeg synes, det er stort mysterie, hvorfor man vælger at være så fedtede med skatteydernes penge

Torben E. Lund, formand for Ishockey Klubben Aarhus

Torben E. Lund er formand for Ishockey Klubben Aarhus, der er en af de klubber, som brændende ønsker sig en ny ishockeyhal.

»Vi havde nok ikke troet, at Aarhus Kommune lige pludselig ville vende på en tallerken og sige, at man gerne ville issporten og ungdommen, fordi det er område, der er blevet udsultet i årtier. Den eneste kommune, der er dårligere stillet i landet, er Københavns Kommune. Det er trist, og jeg synes, det er stort mysterie, hvorfor man vælger at være så fedtede med skatteydernes penge,« siger han og fortsætter:

»Det er op ad bakke. Der skal søges fonde, og det er ikke bare noget, man gør. Og slet ikke, hvis man har en kommune, der ikke vil være med. Det havde været fint, hvis kommunen gik ind og ville finansiere halvdelen. «

Det største problem med en skøjtehal er, at det er en voldsom stor investering, men ikke desto mindre mere tiltrængt end nogensinde før.

Over 50 år gammel

»Den skøjtehal, vi har nu, er over 50 år gammel. Der er kommet et nyt køleanlæg sidste år, men ellers så er det en hal, der ikke er blevet kastet penge efter i lang lang tid,« fortæller Torben E. Lund, som også peger på, at en kommende ny skøjtehal ville afhjælpe et co2-problem med at drive en skøjtehal med planer om solceller på taget.

At der kun er én skøjtehal i landets næststørste kommune er uforståeligt for Torben E. Lund.

Aarhus Skøjtehal ligger på Christiansbjerg.

»Befolkningstalsmæssigt kunne der sagtens ligge fire skøjtehaller i Aarhus, hvis man ser, hvor stort oplandet er. Vi skal arbejde videre med projektet, men vi er jo i en situation, hvor vi er oppe imod et loft med masser af aktiviteter i skøjtehallen til 23.30 hver aften. Der er ikke istider nok til alle vores hold, så alle kan ikke få lov at spille ishockey. Det gør det svært at holde fast på vores unge, og det er meget vanskeligt at navigere rundt i. Men vi har planer om at række ud til kommunen igen, for vi kommer næppe i mål med projektet uden kommunal hjælp,« fastslår han.

Besøg af Kulturudvalg

For nylig havde Isforum besøg af Kulturudvalget, og her var der ifølge formanden for Ishockey Klubben Aarhus, ikke nogen, som ikke anerkendte behovet for en ny skøjtehal.

Torben E. Lund peger også på, at Danmark er blandt bedste nationer i verden. Til VM tidligere på året blev det til en 12. plads i Letland. Så der burde være basis for endnu flere medlemmer.

»Hvis man har ishockey-talent, bliver man jo nødt til at flytte fra Aarhus, som det er nu, hvis man vil noget med sin sport,« siger Torben E. Lund.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.