Idrætspulje: Vinder-projekt har ikke fået en eneste krone

Frederiksbjerg Idrætscenter fik ikke tildelt en eneste krone, da kommunes idrætspulje blev uddelt.

Artiklens øverste billede
Frederiksbjerg Idrætscenter bliver ikke udvidet i denne omgang. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

En drøm om at udbygge hele Frederiksbjerg Idrætscenter, så der kommer flere faciliteter til byens borgere, er i første omgang ikke blevet virkelighed.

Der var blandt andet planer om at bygge to haller ovenpå hinanden for at spare kvadratmeter, ligesom der også var håb om et svømmebassin mere.

Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores daglige nyhedsbreve for at blive opdateret på de væsentligste nyheder. Klik her, indtast din mailadresse, find Aarhus på listen og tilmeld dig.

»Der er et behov for flere faciliteter i midtbyen, og der er ingen af projekterne i midtbyen, der har fået tildelt penge. Vi vidste godt, at vi ikke ville få 50 af de 60 millioner kroner, som projektet vil løbe op i, men vi havde forventet et mere klart signal fra kommunens side i forhold til vores projekt. Vi har i årenes løb holdt mange møder med både forvaltningen og politikerne,« siger Erik Meineche Schmidt, hovedformand for AGF’s hovedbestyrelse.

Symbolsk beløb

Han havde et håb om, at Aarhus Kommune havde givet projektet et symbolsk beløb, men selv om det ikke er tilfældet, så arbejder man ufortrødent videre.

jeg skal da være ærlig at sige, at vi synes, det er mærkeligt med en konkurrence, hvor kommunen dybest set bare siger ”nå” til resultatet.

Erik Meineche Schmidt, hovedformand for AGF's hovedbestyrelse

»Vi har mulighed for at drøfte det med Aarhus Kommune, og det vil vi gøre hurtigst muligt. Vi vil gerne have en afklaring af, hvor vi er henne i forhold til et eventuelt projekt - er der udsigt til, at det kan blive en realitet eller ej? Der er ingen grund til, at vi skal spilde hinandens tid,« siger Erik Meineche Schmidt.

Vinder-forslag

I forbindelse med idrætspuljen har der været lavet en brugerinddragende undersøgelse, hvor borgerne kunne komme med input til, hvad og hvor der mangler idrætsfaciliteter i kommunen, og efterfølgende var der en afstemning blandt de indkomne input. Der kom cirka 800 forslag, og af dem vandt Frederiksbjerg Idrætscenter.

Oprindeligt var idéen, at de tre vindere skulle præsentere deres projekter for kommunen, men grundet corona-pandemien blev det aflyst.

Meningen var, at de tre vindere skulle indgå i politikernes arbejde med den 10-årige investeringsplan.

Men til trods for, at Frederiksbjerg Idrætscenter vandt, er der ikke afsat midler til projektet.

»Vi vandt en afstemning, og jeg skal da være ærlig at sige, at vi synes, det er mærkeligt med en konkurrence, hvor kommunen dybest set bare siger ”nå” til resultatet,« siger Erik Meineche Schmidt.

Ikke nok plads

Hos AGF Svømning er man også frustreret over, at der ikke er udsigt til et nyt idrætscenter.

»Der er et behov for vand alle steder i byen, men især på Frederiksbjerg Idrætscenter er vi presset. Hvis man tæller Aarhus Swim som fire klubber (Aarhus Swim er en sammenslutning af fire forskellige klubber i Aarhus Kommune, red.), så er vi i alt seks klubber, der tilbyder svømning på svømmestadion sammen med offentlig svømning, og der er kun 10 baner at tage af,« siger Mads Hjorth, sportschef i AGF Svømning.

Han pointerer, at svømmestadion på Frederiksbjerg er godt til eliten, men det egner sig ikke til at børn og unge, der skal lære at svømme.

»De kan ikke bunde, vandet er koldt, og det er en stor hal. Faciliteterne er ikke til stede til at tilbyde ordentlig undervisning til børn. Vi er derudover nødt til at sige nej til mange, fordi der ikke er plads på holdene. Det ville hjælpe med et bassin mere, ingen tvivl om det,« siger han.Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.