Uenighed i økonomisk støtte til det aarhusianske idrætsliv

Halvdelen af de projekter, der er søgt penge om, har fået et nej fra Aarhus Kommune. Idrætssamvirket og opposition er ikke enige i fordeling. Eksempelvis er man uforstående over, at Solbjerg IF ikke er tilgodeset. Rådmand maner til tålmodighed.

Artiklens øverste billede
Rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R).

39 idrætsprojekter var med i puljen, da rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R) skulle pege på de foreninger, der får del i idrætspuljen på 48,7 millioner kroner.

Af dem har 20 fået vendt tommelfingeren nedad, mens de resterende 19 har fået tildelt midler.

Men selv om de mange millioner er fordelt, så er der ikke tilfredshed at spore hos Hans Skou, der sidder i byrådet for Venstre og i Kulturudvalget.

Hans Skou (V).

»Det er ærgerligt, at der ikke er flere penge i puljen. Man skal være tonedøv, hvis ikke man har hørt, at der er et mega behov for flere idrætsfaciliteter i en by som Aarhus. Derfor er vi også kommet med et forslag om, at der skal laves en budgetmodel. Det er ikke nok, at man udstykker grunde, at byen vokser, at man tænker skoler og daginstitutioner ind, for der skal også afsættes midler til idrætsfaciliteter,« mener Hans Skou.

Man skal være tonedøv, hvis ikke man har hørt, at der er et mega behov for flere idrætsfaciliteter i en by som Aarhus.

Hans Skou, byrådsmedlem for Venstre

Den holdning deler han med Jens Bundgaard, formand for Idrætssamvirket Aarhus. Han er en af dem, der har givet anbefalinger til rådmanden om fordelingen af penge i puljen, men det er rådmanden alene, der har besluttet, hvem der skal have penge og ikke penge.

Jens Bundgaard. Arkivfoto: Kim Skovrup Andersen

»Vi har lavet en liste, og vi kunne sortere ti fra, som ikke opfyldt kriterierne, men så står vi tilbage med 29 projekter, der faktisk er støtteberettiget. Selv om der er mange penge i puljen, så er det alligevel ikke muligt at støtte dem, der er berettiget. Vi havde ikke fordelt pengene på samme måde som rådmanden. Hvis han havde lyttet til vores forslag, så havde for eksempel Solbjerg IF ikke modtaget den besked, som klubben har fået. Vi mener, at det er et godt og velbegrundet forslag, klubben er kommet med,« mener Jens Bundgaard.

Han understreger, at der ikke er nok penge i puljen, og at problemet vokser i fremtiden, da der både kommer nye og nødvendige projekter til, ligesom der er projekter, som på nuværende tidspunkt ikke har modtaget penge.

»Jeg håber, at det her forløb kan åbne øjnene for, hvor vigtigt det er,« siger Jens Bundgaard.

»Søg igen næste år«

Rådmanden er mere end klar over, at man ikke har gjort alle tilfredse.

»Jeg kan sagtens forstå frustrationen i Solbjerg, hvor der utvivlsomt er et behov, og vi har en udfordring, der skal adresseres. Vi nåede et historisk løft til idrætsfaciliteter med 49 millioner kroner, men det er jo ikke nok. Der var rigtig mange kvalificerede og gode projekter af høj kvalitet blandt ansøgerne. Et afslag er jo på ingen måde udtryk for, at deres behov ikke er vigtigt,« fastslår Rabih Azad-Ahmad og tilføjer:

»Vi skal op at ramme 60 millioner kroner årligt til idrætsfaciliteter med den befolkningstilvækst, vi har. Det er rigtig vigtigt, at vi kommer i mål med at få de penge, for idrætsfaciliteter og foreningsliv er limen i vores samfund, der får det hele til at hænge sammen.«

Hvad vil du opfordre de afviste ansøgere til at gøre nu?

»De skal søge igen næste år, hvor der er en ny ansøgningsrunde. Der er også nogle af dem, der har fået penge i denne omgang, som tidligere ikke har fået. Mit håb er, at der næste gang er endnu flere penge, der kan udmøntes. Forhåbentligt kan vi nå i mål med de fleste, og til budgetforhandlingerne til september vil jeg arbejde for, at der kommer endnu flere penge til idrætsfaciliteter. Det er min politiske ambition,« siger rådmanden.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.