Tilst Skole skal være ny magnet

Skoleleder håber, at der allerede i efteråret bliver udmøntet penge til en ny legeplads, som en første del af en helhedsplan for Tilst-området. Nyt digitalt værktøj skal hjælpe idéer på vej.

Artiklens øverste billede
Tilst Skole står overfor en modernisering i de kommende år. Arkivfoto.

I september 2020 var glæden stor, da det kom frem, at byrådet ville modernisere Tilst Skole med en økonomisk indsprøjtning på 62 millioner kroner.

Siden er processen frem mod udmøntningen af pengene så småt gået i gang. Et såkaldt kick off-møde blev arrangeret sidst i marts, og herefter har der været nogle dialogmøder med områdets interessenter som bibliotek, kirke, grundejerforeninger og idrætsforening.

Her er det centrale spørgsmål, som hvad en skole kan og skal betyde for et lokalsamfund, blevet stillet.

Men som det med så mange andre sager, har man været planlægningsmæssigt udfordret på grund af coronapandemien.

»Vi er og har været i gang med at undersøge behovet, og hvordan vi kommer så bredt ud som overhovedet muligt. Vi har en masse antagelser om, hvad skolen kan med børn og unge-tilbud, men det kan jo godt være, vi har nogle blinde vinkler,« forklarer Fiona Rubens Stenderup, som er proces- og projektleder hos Børn og Unge Planlægning i Aarhus Kommune.

Nu tager man næste store skridt ved hjælp af et digitalt værktøj.

Her kan man komme med bidrag, der gør det muligt for en bred repræsentation af borgere, forældre og unge til at komme med gode idéer til endnu ukendte potentialer og typer af fællesskaber og dermed få øje på de gode initiativer og tiltag i projektet, som med fordel kan styrkes.

Værktøjet vil være aktiv for input, kommentarer og tilkendegivelser frem til 22. juni 2021.

»Herefter vil vi bearbejde alle input, så de kan medtages i arbejdet med helhedsplanens prioriteringer,« siger Fiona Rubens Stenderup.

Helhedsplanen skal munde ud i konkrete delprojekter, som ligger indenfor den afsatte ramme for Tilst Skole i budgetforliget.

Fiona Rubens Stenderup vurderer, at nogle af delprojekterne godt kan igangsættes i efteråret.

»Tilst Skole kan godt få et tiltrængt løft til udearealer relativt hurtigt,« forklarer hun.

En berigelse

Skoleleder Lone Jørgensen ser frem til løftet og er meget involveret i processen.

»Først og fremmest bliver det en berigelse for Tilst Skole, og vi er super glade. Jeg har råbt højt om det her, siden jeg startede i jobbet for fem år siden. Vi har længe kørt med et økonomisk underskud, fordi man måske ikke tidligere har taget højde for elevernes socioøkonomiske baggrund, hvor det er har været en stor opgave at løfte flere udsatte familier. Derudover er vi en skole, som historisk set sender mange børn i specialklasser, og det er dyrt. Så det her er meget kærkomment,« siger Lone Jørgensen.

Sådan ser planerne ud for Tilst Skole.

Hun peger også på, at udearealerne har første prioritet.

»Vores legeplads i indskolingen er meget nedslidt. Det har betydning både for, hvordan børnene trives, men også billedet af Tilst Skole udadtil. Det har betydning, det skal man ikke tage fejl af. Så det vil vi meget gerne i gang med det efter sommerferien en gang,« fastslår Lone Jørgensen.

Illustrationer.

Skolelederen har undersøgt, at en ny legeplads vil koste mellem fire og fem millioner kroner.

I dag går der 687 elever på skolen i det vestlige Aarhus. Der er plads til flere, og Lone Jørgensen håber, at en modernisering kan tiltrække flere elever.

»Vi er en 3-sporet skole, der gerne vil være en 4-sporet skole. Det vil vi gerne forsøge at vende. Derfor håber jeg, at vi kommer til med den økonomiske støtte fra kommunen, hvor vi også gerne vil have skabt et sammenhængende samlingspunkt indendørs, som skal underbygge fællesskabet. Derudover flytter Ung i Aarhus ind på skolen, så vi også får et ungdomsmiljø,« siger hun.


Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.