Prisvindende forfatter i nyt familieeventyr: Nu er sønnikes farverige fugle på plakaten

Mikkel og Søren Jessen har sammen åbnet jessenplakater.dk.

Artiklens øverste billede
Far Søren Jessen og sønnen Mikkel Jessen har sammen åbnet plakatwebshoppen jessenplakater.dk. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Hvis du har bevæget dig på stien under broen ved Langelinieparken, hvor du kan køre til Risskov, så har du måske fået et smil på læben af de farverige fugle, der pryder den ellers grå og triste betonvæg.

Det er ikke et ulovligt værk - faktisk er kunstneren bag, 29-årige Mikkel Jessen, blevet hyret til at gøre de grå søjler og vægge mere indbydende og farverige.

Han er street art-kunstner, og hans spektakulære fugle er også at finde steder som Paradisgade, iskiosken ved Den Permanente og i Knudrisgade.

Sammen med sin far Søren Jessen fik han en spontan idé for et par måneder siden. Faren er illustrator og forfatter til cirka 60 bøger, og far og søns kreative evner får nu lov at udfolde sig i den nyetablerede virksomhed jessenplakater.dk.

Jeg får det helt dårligt, når nogen spørger, om jeg er født med en blyant i hånden

Mikkel Jessen, streetartkunstner

Her sælger Jessen senior og junior plakater med hver deres udtryk.

»Min far har været illustrator i mange år, og jeg ville for alt i verden ikke være lige som ham. Jeg har ellers gjort et ihærdigt forsøg på, at det skulle lykkes og har blandt andet boet i København, men nu er jeg street art-kunstner og lever af at tegne ligesom ham. Jeg ved godt, at det lyder lidt ”corny”, men han er min første og største inspirationskilde,« siger Mikkel Jessen med et smil og glimt i øjet.

»Vi kommenterer hinandens værker. Mikkel har for eksempel lige været med til at kigge på to forsider til min kommende bog og har også været med til at gennemgå de cirka 60 tegninger, der optræder i den,« fortæller Søren Jessen.

»Det, vi er bedst til«

Tonen er god mellem de to forretningspartnere. De har respekt for hinanden, og gennem Mikkels opvækst har han altid givet sin mening til kende, når hans far har siddet ved tegnebordet.

Deres sparring med hinanden gennem årene og lysten til at sælge plakater gør, at de har kastet sig ud i et virksomheds-eventyr sammen.

»Da vi fandt ud af, at vi kunne ordne virksomheden på den måde, at kunden køber, og så sørger trykkeriet for at pakke og afsende plakaterne, så sprang vi ud i det. Så gør vi det, vi er bedst til, og det samme gør trykkeriet,« siger Søren Jessen.

Sønnen har altid vist stor interesse for hans fars tegninger, og derfor kunne man måske tro, at han selv har tegnet hele livet, men det er ikke tilfældet.

»Jeg får det helt dårligt, når nogen spørger, om jeg er født med en blyant i hånden, for så er jeg 26 år bagud. Jeg tegnede meget, indtil jeg var otte år, men så har jeg holdt pause, indtil jeg blev 26,« siger Mikkel Jessen, der er uddannet 3D-grafiker og animator.

Da han malede sit første værk, som er fuglene under broen ved Langelinieparken, ringede han til Aarhus Kommune og spurgte om tilladelse. Den fik han med det samme. Det var første gang, han skulle lege med spraymaling udenfor.

29-årige Mikkel Jessen foran sit alle første streetart. Farverige fugle, hvor han har forsøgt at male Isbjerget bag ved. Det er at finde under broen ved Langelinieparken. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen


Møder ofte politiet

»Jeg støder af og til på politiet, når jeg maler, og jeg får også mange kommentarer fra forbipasserende, men jeg maler aldrig uden at have fået lov til det først,« understreger den unge street art-kunstner, der håber, at han kan få lov til at beklæde hele broens hvælving med røde fuglefjer.

»Vi kalder det fuglebroen, og det kunne være fedt, hvis den også blev døbt det i folkemunde,« siger far Søren Jessen og kigger på den grå hvælving ved broen.

En af de fugle, Mikkel Jessen har malet under broen ved Langelinieparken. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen
Mikkel Jessen har malet store, farverige fugle under broen ved Langelinieparken. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

For et par uger siden gik de i luften med jessenplakater.dk, og de håber, at der med tiden kommer flere forskellige plakater med nye motiver til.

»Jeg vil gerne sprede glæde. Det er lidt egoistisk, men den dag, jeg går forbi et hus og ser et af mine værker hænge der, så... Nøj, jeg glæder mig,« siger Mikkel Jessen.

Den følelse kan hans far sagtens sætte sig ind i.

»Det er ligesom, når man ser sin bog ligge hos en boghandler første gang - det er også stort,« siger han.

Sønnen bliver lidt ved fremtids-drømmene. For udover at se sine værker på en købers væg, så har han et håb om at være udenfor og male i de tørre måneder i Danmark og så sidde indenfor og tegne/male i de mere våde måneder. Med andre ord, at hans fugle for alvor får vinger.

Iagttagelser

»Hver fredag sidder jeg på trappen ved Paradisgade, hvor jeg bor og iagttager folk. Det giver mig inspiration,« fortæller den yngste Jessen, og den lidt ældre supplerer:

»Jeg iagttager også mennesker meget for at få inspiration - der er vi ret ens.«

Sønnens store drøm er at få lov til at komme til andre kommuner i landet, hvor han kan få lov til at male sine farverige fugle, og også at udlandet får kendskab til dem og ham.

Han håber at blive inviteret til en street art-festival i udlandet og på den måde blive opdaget, så han ad den vej kan få lov til at male uden for Danmarks grænser.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.
Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.