Rådmand indstiller 19 ud af 39 foreninger til økonomisk støtte fra idrætspulje

19 aarhusianske foreninger kan se frem at modtage knapt 49 millioner kroner i tilskud til faciliteter. Rådmandens indstilling skal drøftes på Magistratens møde på mandag.

Artiklens øverste billede
Kajakklubben Viking i Højbjerg er en af de foreninger, der er indstillet til et tilskud på 2.075.000 kroner til renovering og tilbygning fra Idrætspuljen. Mens 20 andre foreninger ser ud til at gå tomhændede derfra.

De fleste er enige om, at der skal afsættes flere penge til idrætsfaciliteter i Aarhus Kommune.

Og rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R) er enig og har netop indstillet, at 20 foreninger ikke skal have tilskud fra idrætspuljen i denne omgang.

Det skyldes, at han har modtaget ansøgninger for 226 millioner kroner eksklusiv moms, og selvom rådmanden tidligere på året øgede puljen med yderligere ti millioner kroner, så er den rekordstore pulje på 48,7 millioner kroner langt fra stor nok til at dække foreningernes store behov for faciliteter.

»De mange projekter af høj kvalitet vidner om, at der er vækst og visioner i foreningslivet i Aarhus Kommune. Det har været en enormt vanskelig prioritering. Vi har modtaget mange gode og relevante ansøgninger. Det viser, at der er et kæmpe behov for nye og bedre idrætsfaciliteter, som de nuværende puljer slet ikke kan løfte. Det er helt afgørende, at byrådets partier til de kommende budgetforhandlinger giver et mærkbart løft til området, så vi kan få flere til at blive en del af foreningernes aktive og sunde fællesskaber, « siger rådmanden i en pressemeddelelse.

Flere end hver tredje forening i Aarhus Kommune har problemer med at finde egnede faciliteter til deres aktiviteter og det sociale liv omkring dem. Det fremgår af en undersøgelse blandt foreningerne i Aarhus Kommune, som blev offentliggjort i foråret.

Undersøgelsen ’Foreningsliv i Aarhus Kommune’, der er foretaget af Idrættens Analyseinstitut og Videncenter for Folkeoplysning, slår fast, at bedre og flere faciliteter er afgørende for, at foreninger kan udvikle sig og få flere medlemmer i de kommende år.

Regeringen lancerede onsdag en ambitiøs plan, der skal sætte gang i byggeriet af idrætsfaciliteter for 1 milliard kroner i de to hovedstadskommuner Frederiksberg og København.

»Det er afgørende for et Danmark i balance, at der ikke kun bliver sat fokus på hovedstadsområdet. Det er vigtigt, at regeringen også retter blikket mod de store udfordringer, der ligger vest for Valby Bakke. Vores foreninger er vigtige for aarhusianernes sundhed og trivsel samt for hele sammenhængskraften i Aarhus, og derfor skal vi stille bedre faciliteter til rådighed for dem,« siger Rabih Azad-Ahmad.

Samtlige ansøgninger til puljen er blevet evalueret ud fra puljens tildelingskriterier. Desuden har et rådgivende panel bestående af Idrætssamvirket og Århus Fodbold Forum været inddraget i processen, ligesom ansøgningerne er blevet gennemgået på et ekstraordinært møde i Kulturudvalget. På baggrund af de mange input har rådmanden indstillet 19 foreninger til tilskud.

»De foreninger, der modtager et tilskud, vil opnå mærkbare løft. Jeg er stolt over, at vi med den rekordstore pulje kan sikre bedre idrætsfaciliteter både i Aarhus by og i nogle af de mange oplandsbyer. Foreningsliv og bevægelse er vigtigt uanset, hvor man bor,« siger Rabih Azad-Ahmad.

Rådmandens indstilling skal behandles i magistraten på mandag og på byrådsmødet den 9. juni.


ksa

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.