Dyreværnet var klar til at redde Voice of Pets - nu er planen sat på pause

Voice of Pets' tidligere bestyrelse og Dyreværnet i Rødovre var klar til en sammenlægning, som kunne redde internatet i Tranbjerg. Men så blev bestyrelsen afsat.

Artiklens øverste billede
Formand for Dyreværnet, Tina Stålung, mener, at der er flere gode grunde til at fusionere med Voice of Pets/Dansk Dyreværn Århus. Pressefoto: Dyreværnet

I lang tid har der været tvivl om, hvorvidt Voice of Pets/Dansk Dyreværn Århus (DDÅ) kunne overleve.

Internatet i Tranbjerg har mistet over 30 millioner kroner på få år og går konkurs til september, hvis man ikke finder en løsning.

Men løsningen var faktisk fundet. Der var givet håndslag på en fusion med Dyreværnet, en af landets ældste dyreværnsforeninger, som har hovedsæde i Rødovre. Men den faldt foreløbigt til jorden, da medlemmerne af foreningen DDÅ fredag erklærede mistillid og afsatte den siddende bestyrelse.

»Vores fokus er, at det ikke må gå ud over dyrene, og at vores penge skal gå til dyrene. Så vi var klar med alt det, vi kunne for at hjælpe vores kollegaer i Aarhus,« fortæller Tina Stålung, formand for Dyreværnet.

Rakte hånden ud

Dyreværnet havde haft en længere dialog med DDÅ’s bestyrelse før fredagens ekstraordinære generalforsamling, men meget få praktikaliteter var på plads, da begge foreninger skulle have inddraget medlemmerne.

Dialogen tog Dyreværnet initiativ til.

»Vi rakte en hånd ud efter at have hørt om de økonomiske problemer. Dyreverdenen er jo en lille verden, hvor man kender hinanden, så vi sagde bare, at de måtte sige til, hvis vi skulle hjælpe med noget. Vi skulle ikke risikere, at nogle dyr blev tabt i det her. Og så udviklede det sig derfra,« forklarer formanden, som kalder en fusion af to foreninger for »en omfattende proces«, hvor begge parter må gå indgå kompromiser.

»Men vi har jo samme formål, at hjælpe dyrene, så det skal nu nok kunne lykkes, så alle er glade, hvis det kommer dertil. Men hvordan det i praksis vil ende, er umuligt at sige noget om nu.«

Ikke afvisende

Og dermed tager Tina Stålung også forskud på det oplagte spørgsmål: Om Dyreværnet fortsat er klar til at fusionere med DDÅ, efter bestyrelsen blev afsat.

»Vi er ikke afvisende på nogen måde. Vi gjorde det for at hjælpe den siddende bestyrelse, som kortene lå på dét tidspunkt. Nu må den nye komme tilbage og fortælle, hvordan kortene nu ligger, og så må vi se. Men selvfølgelig er vi her stadigvæk. Det kræver bare en ny dialog,« siger Tina Stålung, der dog ikke lægger skjul på, at hun er ked af, at sammenlægningen ikke lykkedes med den tidligere bestyrelse.

»Så havde vi reddet internatet. Om det så skulle hedde Dyreværnet Aarhus, Dansk Dyreværn Århus eller noget helt andet måtte vi se på. Men jeg forstår også godt, at de vil prøve at redde det selv, og det vil være fantastisk, hvis det lykkes for dem at køre det videre.«

Efter den ekstraordinære generalforsamling sagde den nyvalgte næstformand i DDÅ, Anne Trane, til Lokalavisen Aarhus, at en fusion med Dyreværnet måtte være sidste udvej, men at det ikke var en uinteressant mulighed.

Men lige nu vil den nye bestyrelse gerne have arbejdsro til at skabe et overblik og lægge en strategi. Derfor ønsker Anne Trane heller ikke at udtale sig om Dyreværnets fortsatte interesse.

Gode argumenter

Ifølge Tina Stålung og Dyreværnet er der dog mange gode argumenter for en fusion. Foreningen, som ligger i Rødovre, har allerede mange aktiviteter og en dyrelægeambulance i Jylland, ligesom man samarbejder med en pension i Kolding. Desuden vil det give mindre konkurrence om donationer og arv.

»Vi betragter os som landsdækkende og har medlemmer i hele Danmark. Aarhus er Danmarks anden største by, så det er oplagt for os at se den vej. Og så oplever vi faktisk, at mange allerede tror, at vi er en del af dem, eller de er en del af os, fordi der er lidt navnesammenfald. Men det er dyrene, der er vigtige. At navnene minder om hinanden, og at det er i Aarhus, gør det bare mere oplagt.«

Formanden for Dyreværnet mener dog også, at den nye bestyrelse skal have arbejdsro nu, og så ligger der en åben invitation til dialog, hvis en redning synes udsigtsløs.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.