Folk, der skal testes, står i vejen for sørgende: Nu har kirke fundet løsning

Tranbjerg Kirke vil have flyttet folk, der skal testes for corona, væk fra kirkens p-plads.

Artiklens øverste billede
Det skal være slut med at holde på Tranbjerg Kirkes p-plads med mindre, man har et kirkeligt ærinde. Foto: Privat

Hver tirsdag og fredag bliver omkring 700 mennesker testet for corona i sognegården i Tranbjerg Kirke.

Menighedsrådet har siden marts stillet lokaler og frivillige til rådighed for at sikre, at borgere i området kan blive testet i sognegården.

Det har givet kirken et logistisk problem. Et problem, som formand for menighedsrådet, Birgitte Pedersen, for nylig gjorde opmærksom på ved at sætte håndskrevne A4-ark fast under vinduesviskeren på 20-30 biler.

»OBS: Fremover er parkering på kirkens p-plads forbeholdt kirkens gæster,« stod der.

Det har trukket meget store tænder ud.

Birgitte Pedersen, menighedsrådsformand

Skal jages væk

En del af dem, der skal testes, vælger at parkere på kirkens parkeringsplads. Samtidig står dem, der skal testes, i kø på kirkens p-plads. Det er, med Birgitte Pedersens ord, »uhensigtsmæssigt«, da kirken blandt andet gennemfører bisættelser tirsdag og fredag.

»Vi har for at sige det ligeud fået en del klager, fordi mange, der skal testes, parkerer på kirkens p-pladser. Mine sedler var ment som en venlighed, så man kunne være forberedt på, at man skal parkere et andet sted fremover,« siger Birgitte Pedersen til Lokalavisen Aarhus.

Menighedsrådet i Tranbjerg Kirke har allieret sig med Aarhus Kommune, og onsdag vil vejassistent ved skilteafdelingen i Teknik og Miljø Jesper Skjødt sætte en række skilte op for at omdirigere køen.

»Folk står i vejen for hinanden på p-pladsen, og det giver også lidt bøvl, hvis en ligvogn skal ind og parkere i forbindelse med en bisættelse,« siger Jesper Skjødt til Lokalavisen Aarhus og fortsætter:

»Man står nede fra sognegården og op mod kirken, og der skal jeg have jaget dem en anden vej, så man følger en rute fra centeret.«

Et billede af en af de sedler, menighedsrådsformand Birgitte Pedersen satte op under en række vinduesviskere. Foto: AnneMette Schjoedt-Pedersen

Et stort apparat

De nye skilte skal guide folk mellem sognegården og indkøbscenteret Center Syd via en sti, så folk, der skal testes, ikke er i vejen på kirkens område.

Menighedsrådet i Tranbjerg Kirke tilbyder også, at folk kan blive testet i sognegården søndag. Her er der højmesse i kirken, ligesom det er søndag, at der er dåb og konfirmationer i kirken.

Ifølge Birgitte Pedersen står menighedsrådet og de frivillige samlet for omkring 2000 test om ugen.

»Det er et stort apparat, og vi har en lang række frivillige, der hjælper os. Det har trukket meget store tænder ud. Vi får ikke noget for det, og vi stiller sognegården til rådighed gratis. Vi er ret stolte over at vise det samfundssind,« siger Birgitte Pedersen.

Vejassistent Jesper Skjødt har udarbejdet det lille kort til Lokalavisen Aarhus. Kortet viser, hvor der kan parkeres samt ruten fra p-pladsen til Sognegården. De gule prikker/pile er skilte og den røde streg er ruten.

Menighedsrådet bestemmer

Et billede af en af Birgitte Pedersens A4-ark er nået frem til den lokale facebookgruppe »Borgere i Tranbjerg«, og det har rejst en række spørgsmål. Et af dem handler om, hvordan gangbesværede skal komme til test, hvis de ikke må parkere på kirkens p-plads.

»Hvis man er gangbesværet, må man selvfølgelig køre så tæt på indgangen som muligt,« lyder det fra Birgitte Pedersen.

Hun mener, at Tranbjerg Kirke er i sin gode ret til at bede folk, der skal testes, om at parkere et andet sted.

»Det er vores private ejendom, så selvfølgelig må vi det, og menighedsrådet er jo sat i verden for at bestemme over kirken og kirkelige kvadratmeter,« lyder det fra Birgitte Pedersen.

Hun pointerer dog også, at der ikke er tale om et decideret forbud.

»Jeg vil ikke sige, at man ikke parkere på p-pladsen. Men friske og raske mennesker bedes bruge centrets store P-plads,« siger hun.

Dette gule skilte er blandt dem, Jesper Skjødt fra Teknik og Miljø onsdag har sat op i området ved Tranbjerg Kirke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.