Voice of Pets-bestyrelse smidt på porten: »Nu skal vi have fundet nogle penge«

Medlemmerne af Dansk Dyreværn Århus/Voice of Pets har erklæret mistillid til foreningens bestyrelse, som nu er blevet udskiftet. Afsat formand Kalle Fisker frygter for internatets fremtid.

Artiklens øverste billede
Dyreinternatet i Tranbjerg er i overhængende konkursfare og har økonomi til september. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Fredag aften blev længere tids drama i Dansk Dyreværn Århus (foreningen bag internatet Voice of Pets i Tranbjerg) forløst.

28 ud af de 47 stemmeberettigede medlemmer til den ekstraordinære generalforsamling afgav mistillidsvotum til den siddende bestyrelse med formand Kalle Fisker i spidsen.

»Der blev valgt en ny bestyrelse i aftes. Jeg synes, det er modigt af dem, at de overtager lige nu, i den situation vi er i, men jeg kan kun ønske dem held og lykke og håbe, at de har en redningsplan,« siger den afgående formand til Lokalavisen Aarhus.

Jeg kan kun frygte for internatets fremtid og synes, det er ærgerligt, vi ikke fik lov til at gennemføre sammenlægningen med Dyreværnet.

Kalle Fisker, afgående formand for Dansk Dyreværn Århus

Han troppede op til den ekstraordinære generalforsamling med en plan for, hvordan han og resten af bestyrelsen ville redde internatet og foreningen.

Den bestod i en sammenlægning med Dyreværnet, som man havde fået positivt tilsagn fra.

»Sådan en sammenlægning kræver jo meget stor tillid bestyrelser imellem. Så det må være op til Dyreværnet at afgøre, om det har tillid til den nye bestyrelse. Det havde værnet til os. Det var en sammenlægning, der stod ligefor, fordi i den nuværende økonomiske situation haster det, hvis internatet skal overleve. Vi var sådan set klar, men måtte afvente udfaldet i aftes for at fortsætte planerne. Det ville have løst vores problem,« forklarer Kalle Fisker.

Han er ikke bitter over udfaldet og fortæller, at det hele foregik i god ro og orden.

»Vi er jo civiliserede mennesker, og det er demokratiets spilleregler. Sådan er det, og det bøjer man sig for. Der er intet at være bitter over. Det har været fire sjove år med mange udfordringer for mit vedkommende.«

Fortryder intet

I et interview med Lokalavisen Aarhus forleden erklærede han, at et skifte i bestyrelse kan blive foreningens endeligt.

»Det frygter jeg stadigvæk. Den nyvalgte bestyrelse præsenterede jo ikke nogen redningsplan. Den havde intet i posen, der skulle redde internatet. Intet at byde på. Den vil, som jeg hører den, gerne tilbage til de gode, gamle dage, men det redder jo ikke noget. Der skal penge ind nu,« fastslår han.

Er der noget, du fortryder i dine fire år som formand?

»Nej, det er der ikke. Jeg synes, at de beslutninger, vi har truffet, de var fornuftige, dengang vi traf dem. Så der er ikke noget, vi ville have ændret. Men jeg kan kun frygte for internatets fremtid og synes, det er ærgerligt, vi ikke fik lov til at gennemføre sammenlægningen med Dyreværnet.«

Et af medlemmerne bag mistillidserklæringen er Anne Trane, tidligere medarbejder og leder i Dansk Dyreværn Århus gennem 22 år.

Hun er nu blevet næstformand i den nyvalgte bestyrelse, som har fokus på medarbejdere, medlemmer og økonomi.

»Vi har rigtig meget, vi skal have sat os ind i, og vi venter på den afgående formands overlevering. Men mange står lige nu og er utrygge og ved ikke, hvad der skal ske med dem. Så vi prioriterer at få ro på personalet, og så skal vi have samlet servicehundebrugerne op og fortalt dem, at tingene fortsætter som hidtil indtil videre. At de stadig er en del af foreningen og kan gå til prøver og bevare deres certificering,« siger Anne Trane og fortsætter:

»Vores absolutte prioritet er at få rejst nogle penge.«

Fusion sidste udvej

Hun har tidligere bebudet et ønske om at ændre navnet tilbage til Dansk Dyreværn Århus samt dele foreningen op igen mellem Dansk Dyreværn Århus og Trinitas (servicehundeforening). Men det står ikke først for, fortæller Anne Trane.

»I en situation som denne, hvor vi har penge til at overleve i tre måneder, så tænker jeg, at alle de aktiviteter, der koster penge og kan vente, må vente. Det står ikke øverst på ønskelisten at rulle det hele tilbage nu. Men jeg håber, at vi i løbet af kort tid kan komme med nogle udmeldinger om fremtiden.«

At Kalle Fisker og kompagni kom med en redningsplan, der indbefatter en sammenlægning med Dyreværnet, overraskede ikke Anne Trane, og hun er heller ikke afvisende over for, at den nye bestyrelse vil søge den vej.

»Det kan blive den virkelighed, vi kommer til at kigge ind i. Men jeg synes stadig, at vores forening skal have en chance for at bestå. De kommer måske med en pose penge, men selvfølgelig også nogle vilkår, og tingene vil komme til at se anderledes ud. Så en fusion med Dyreværnet må være det sidste scenarie.«

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.