Dine muskler kan blive svagere af coronavirus, viser nyt studie

Den elektriske aktivitet i musklerne er nedsat længe efter en overstået COVID-19 infektion, lyder det fra forskere.

Artiklens øverste billede
Klager over muskeltræthed og muskelsmerter er hyppige efter COVID-19 infektion. Foto: Adobe Stock

Det har længe været vidst, at coronavirussen kan medføre en række kedelige senfølger.

Åndenød, hoste, brystsmerter, træthed, feber er blandt de mest typiske senfølgerne, og nogle mennesker er hårdere ramt end andre,

Nu viser et nyt studie fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet, at virussen også kan føre til svagere muskler.

Vigtig ny viden

Studiet er baseret på en gruppe af patienter, der er undersøgt omtrent 6 måneder efter et relativt mildt sygdomsforløb i foråret 2020.

Forskerne har undersøgt muskelfunktionen ved hjælp af elektromyografi (EMG), hvor man måler den elektriske aktivitet i musklen, når den arbejder.

»Vores målinger viser, at signalet i musklerne er nedsat sammenlignet med raske, der ikke har haft Covid-19, og det tyder på, at musklerne ikke arbejder, som de normalt gør«, siger overlæge og professor Hatice Tankisi i en pressemeddelelse.

Klager over muskeltræthed og muskelsmerter er hyppige efter COVID-19 infektion. Det er derfor vigtig ny viden, at der kan måles forandringer i musklerne, mener forskerne bag det nye studie.

»Målingerne giver ikke svar på hvorfor muskelfunktionen er nedsat, og yderligere forskning er nødvendigt for at afklare hvilken sammenhæng, der er mellem virus og den efterfølgende nedsatte muskelfunktion«, siger Hatice Tankisi.

Læs også

Del artiklen