Bosted for unge vokser: Størrelse skal ikke bremse hjælp

Stor efterspørgsel udløser flere pladser på det socialpsykiatriske bosted Holmstrupgård i Aarhus.

Artiklens øverste billede
Holmstrupgård hjælper unge mellem 14-23 år med en psykiatrisk lidelse.

Det er på en kedelig baggrund, men der er ikke desto mindre politisk glæde over, at man nu kan udvide det socialpsykiatriske bosted Holmstrupgård i Aarhus.

Den store efterspørgsel efter pladser på det socialpsykiatriske bosted vidner om, at mange unge har det dårligt. Nogle unge kan nu få gavn af, at regionsrådet har fået godkendelse til at udvide med et nyt lejemål på Runetoften i den vestlige del af Aarhus.

»Jeg er glad for, at vi med godkendelsen af lejemålet kan bidrage til, at Holmstrupgård fortsat kan hjælpe unge med psykiatriske vanskeligheder, og at det ikke er de fysiske rammer, der står i vejen for, at vi kan levere en socialfaglig indsats af meget høj kvalitet, siger regionsrådsformand Anders Kühnau i en pressemeddelelse.

Stadig flere unge bliver indskrevet på Holmstrupgård, og det har ført til ansættelsen af flere medarbejdere. Holmstrupgård har en målsætning om at specialisere sig i endnu højere grad med flere nye tiltag.

- Udvidelsen er tegn på, at Holmstrupgård lykkes med at hjælpe unge, der har det rigtig svært. Der er dygtige medarbejdere, høj faglighed og den nødvendige specialiserede viden, som de her unge har brug for. Men det er desværre også et tegn på en udvikling, hvor flere og flere unge har brug for den hjælp Holmstrupgård kan give, siger Jacob Klærke, formand for regionens psykiatri- og socialudvalg.

Det nye lejemål skal fortrinsvis bruges til familiebehandling og kontorfaciliteter.

Indflytningen sker til sommer.

Læs også

Del artiklen