Familier følte sig snydt for børnehus: Nu vender sagen på en tallerken

Samme dag, som forældregruppe sender bekymringsbrev til kommunen, får forældrene en glædelig nyhed.

Artiklens øverste billede
Jesper Kjeldsen har købt grund i Serinedalen. Nu kan han se frem til, at hans søn hurtigere kan få et børneliv tæt på hjemmet.

»Det er da fantastisk! Det er vi utrolig glade for. Vi føler, at vi er blevet hørt.«

Sådan lyder det fra Jesper Kjeldsen, da Lokalavisen Aarhus onsdag den 12. maj kan fortælle ham, at der en ny børneinstitution på vej i Serinedalen, et nyt område i det sydlige Malling.

Jesper Kjeldsen er en del af en stor gruppe borgere, der har købt grund i Serinedalen. Borgerne har købt deres grund i Serinedalen med en forventning om, at der hurtigt vil blive bygget en ny, lokal daginstitution.

»Serinedalen bliver et varieret område med en blanding af villagrunde, rækkehuse og etageboliger samt storparceller udlagt til daginstitution og botilbud,« står der i et salgsmateriale fra Bolig og Projektudvikling under Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Ingen kat i sæk

Byrådet vedtog dog i september sidste år, at der skal bygges en ny institution på Mallinggårdsvej i den nordlige del af byen. Det har fået mange borgere, der har købt en grund i Serinedalen til at føle, at de har købt katten i sækken.

»Der er en massiv mangel på institutionspladser i Malling og nogle borgere må køre meget langt for at få deres børn i institution,« siger Jesper Kjeldsen på vegne af en borgergruppe i Serinedalen.

Onsdag kan rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune, Thomas Medom (SF), dog overrække de bekymrede forældre en glædelig nyhed.

Det sker, da Lokalavisen Aarhus kontakter ham for at få en kommentar til, at borgergruppen har sendt politikere et åbent brev for at komme i dialog om Serinedalen.

»Der er lige kommet en ny prognose for udviklingen i indbyggertallet i Aarhus. Den prognose udløser en ekstra en daginstitution i Malling, og jeg synes, det er naturligt at byrådet skal placere den i Serinedalen,« siger Thomas Medom.

Ikke i morgen

Hvor sandsynligt er det, at institutionen i Serinedalen rent faktisk bliver en realitet?

»Det er meget sandsynligt. Jeg kan ikke huske, at byrådet har sagt nej til et daginstitutionsbyggeri, der har været indstillet fra forvaltningen, så det tænker jeg, der er en meget god chance for.«

Den nye udmelding vækker i sagens natur stor glæde hos Jesper Kjeldsen.

»Det vil vi gerne kvittere for, og vi ser frem til at følge med i, hvornår daginstitutionen rent faktisk bliver en realitet,« siger han.

Thomas Medom, hvornår kan de borgere, der har købt en grund i Serinedalen, forvente, at der står en institution klar?

»Jeg kommer ikke til at sætte en dato på. Vi åbner institutionen lige så snart, vi kan, men der er mange processer, der skal mødes først. Byggegrunden skal modnes, man skal vælge dem, der skal der skal bygge institutionen, der skal ansættes medarbejdere og ledere. Det kommer ikke at ske i morgen, men et forsigtigt bud er, at institution kan åbne om et par år.«

Der er et stykke vej endnu, inden der står en færdig børneinstitution på byggegrunden i Serinedalen i Malling.

Med åbne øjne

Et par år er «inden for skiven«, mener Jesper Kjeldsen, der ud over at have købt en grund i Serinedalen også er kandidat til byrådet for Socialdemokratiet.

»Det er rigtig god nyhed. I mine ører lader det til at være den hastighed, man kan forvente, at det vil tage,« siger han.

Malling i den sydligste udkant af Aarhus er i vækst, og snart vil der formentlig bo mere end 6200 borgere i byen.

Da byrådet sidste efterår stemte for ekstraordinært at bevilge en institution i det nordlige Malling, var det »et valg, vi tog med åbne øjne,« lyder det fra Thomas Medom.

»Det var vigtigst at imødekomme de borgere i Malling, der ellers skulle køre til andre byer efter pasning og ikke bare til den anden ende af Malling. Nu er vi så i den gode situation, at prognosen udløser daginstitutioner i begge ender af byen,« siger Thomas Medom til Lokalavisen Aarhus og fortsætter:

»Jeg synes, det er positivt, at man kan få endnu mere lokal pasning i den del af Malling, hvor de familier bor (Serinedalen, red.). Det, tænker jeg, de bliver glade for.

Det har ifølge Thomas Medom hele tiden været meningen, at man vil bygge en daginstitution på grunden i Serinedalen. Arbejdet med at få stablet et dagtilbud på benene, kommer nu i gang hurtigere end forventet.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.