Kendt spisested har forpagtet Skødshoved Badehotel

Ejerne af spisestedet Vesterlauget på Vestergade i Aarhus har forpagtet Skødshoved Badehotel

Artiklens øverste billede
Peter Zartov og Christopher Tronhjem fra Vesterlauget i Aarhus er to af de tre nye forpagtere af Skødshoved Badehotel. Foto: Kian Johansen

Kokkene Christopher Tronhjem og Jeppe Meldgaard er, sammen med ’krofatter’ Peter Zartov fra spisestedet Vesterlauget på Vestergade i Aarhus, nye forpagtere af restauranten og iskiosken på Skødshoved Badehotel.

Restauranten på Skødshoved Badehotel kommer til at hedde ’Vesterlauget ved vandet’, fortæller Peter Zartov, der for otte år siden etablerede spisestedet Vesterlauget, med personlig betjening, hjemlig og afslappet stil som varemærke.

Og det kommer også til at afspejle restauranten, der åbner op i slutningen af maj, lover Peter Zartov. Han er selvudlært krofatter og uddannet markedsføringsøkonom.

En stilling hos Studenterhus Aarhus førte til, at han blev barchef på en bar ved Åen i Aarhus og senere blev han ansat hos restaurant Ris Ras, hvor han i et makkerskab med en arbejdskollega stiftede Vesterlauget. Siden er kokkene Jeppe Jager Meldgaard Andersen og Christopher Ellemose Tronhjem kommet til i ejerkredsen, der deles ligeligt mellem de tre, der alle er i midt 30’erne og udstråler den samme skæve ro og coolnes, som et musiknummer spillet af Folkeklubben ville se ud, hvis man kunne visualisere det.

Peter Zartov og Christopher Tronhjem, fra spisestedet Vesterlauget i Aarhus, er to af de tre nye forpagtere af Skødshoved Badehotel. Foto: Kian Johansen

Hurtig beslutning

Det er gået stærkt med at beslutte sig, da den forrige forpagter i marts i år måtte opgive.

Peter Zartovs svigerforældre har et sommerhus ikke langt fra badehotellet og han har flere gange gået og kigget ind ad vinduerne i lokalerne, som han i den grad syntes har sjæl.

»Vi har længe kigget efter et nyt projekt, udover Vesterlauget. Nu er vi klar til at afprøve nogle nye ting. På badehotellet giver det os en dimension mere, og det skal udvikle både os og badehotellet,« siger han stående i hjertet af bygningen, hvor et stort ovenlysvindue sender lys ned på det nylagte lyse parketgulv og det mørke reolparti bag den brunbejdsede bar, hvor både fadølshaner og en espressomaskine lyser op.

Erfaringerne er hentet fra spisestedet i Aarhus, hvor mange af de samme ting skal videreføres i Skødshoved, med frokostretter, salat og smørrebrød hver dag, samt ’Dagens ret’ og pillerejer på menuen tre dage om ugen, når der er aftenåbent.

»Vi bruger det første år til at mærke efter, hvad kunderne efterspørger. Vi har erfaringen fra Vesterlaug, og vi glæder os til at lege med tingene. Få nye netværk og udnytte dem vi har i forvejen. Vi drømmer allerede nu om små koncerter ude på græsplænen, eller en dag med yoga,« lyder det med lethed i stemmen fra Peter Zartov.

Fælles om et badehotel

»Vi skal ikke tjene kassen på det. Det skal løbe rundt, så vi har til familien og et godt liv, jeg drømmer ikke om en fed bil eller et kæmpe overskud. Det skal være sjovt, samtidig med at vi arbejder hårdt,« siger Peter Zartov, der bakkes op af Werner Sørensen, der sammen med Steffen Damborg købte badehotellet for et par år siden.

Steffen Damborg ejer et af de nærtliggende sommerhuse og tanken om, at de to kunne være fælles om projekt badehotel-ejer gjorde udfaldet.

»Vi blev enige om, at stedets sjæl og placering var noget der skulle bevares,« smiler Werner Sørensen, der er i fuld gang med at flytte møbler for de nye forpagtere.

Ejerne har lovet at slå græsset hver uge og hjælpe med at udvikle stedet. Der er blandt andet tanker om en legeplads på græsplænen ude foran, og man vil undersøge muligheden for, om man kan overnatte flere personer på badehotellet, der sjovt nok kun har to lejligheder ovenpå med hver to senge. Indtil videre er det dog ikke en overnatningsplan, som forpagterne lægger ud med.

Et samlingssted

»Vi vil have mere liv i området, og gøre det til et hjemligt og hyggeligt sted, hvor man kan mødes,« siger Werner Sørensen, inden han hanker op i et spisebord, sammen med Peter Zartov. Der skal være klar til åbningen.

Iskiosken åbnede torsdagen før Store Bededag og både Jeppe Melgaard og Peter Zartov har travlt op til åbningen af den lille iskiosk, der har en isbar fyldt med Hansen Is, mens øl og sodavand fra Ebeltoft Gårdbryggeri og Thisted Bryghus står linet op i nyinstallerede køleskabe. Der skal også være luksuschokolade og andre lækkerier, der kan bruges som en værtindegave.

Peter Zartov og Christopher Tronhjem, fra spisestedet Vesterlauget i Aarhus, er to af de tre nye forpagtere af Skødshoved Badehotel. Foto: Kian Johansen

I bededagsferien var der jomfru-færd på den nye sejlrute til og fra Aarhus, hvor MS Tunø anløb Skødshoved Havn. Planen er, at et samarbejde mellem skib og badehotel skal sættes i værk, hvor skibet sejler folk til Skødshoved, hvor de bespises, inden en bus sender gæsterne rundt på Mols.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Øvrige cookies, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen