Stig Tøfting hædret med et sæt nosser: »Jeg brugte dem i går«

Stig Tøfting er første modtager af ny og lidt anderledes pris.

Artiklens øverste billede
En stolt Stig Tøfting fremviser sine nye nosser.

”Det er ikke hver dag, man får et par ekstra nosser.”

Det er en glad Stig Tøfting, der netop er blevet den første modtager af en spritny pris, skabt af den afgående direktør for Godsbanen, Flemming Dybbøl.

Stig Tøfting fik overrakt prisen, en miniudgave af skulpturen ”Balls tell it all”, i forbindelse med søndagens kamp mellem AGF og FCK i Ceres Park.

"Balls tell it all" er skabt af Henrik Busk Andersen og blev indviet i Godsbanens gårdhave i foråret 2019. Nu er skulpturen at finde i Kongelunden.

”Tøffe” modtager bronzenosserne, fordi han for nylig har vist, at han har ”nosser”, lyder det.

Nosserne blev fremvist, da Tøfting for få uger siden gik 167 kilometer, fra Aarhus til grænsen, efter at have tabt et væddemål. I den forbindelse indsamlede Tøfting over en million kroner til Børnecancerfonden og KidsAid.

”Jeg synes, han fortjener den på grund af hele det kæmpe projekt, han kastede sig ud i. Det handler om en mand, der holder sit ord. Det, synes jeg, er helt fantastisk, siger Flemming Dybbøl til Lokalavisen Aarhus.

Der sker aldrig noget ved at få et ekstra sæt nosser.

Helt go’nat

Den 15 kilo tunge skulptur ”Balls tell it all” blev sidste sommer centrum for en ophedet debat.

Det skete efter, at billedkunstner og kunstanmelder Trine Rytter Andersen rettede en voldsom kritik af værket og af Godsbanens direktør, Flemming Dybbøl.

”Jeg fulgte med i debatten i sin tid. Det kunne jeg ikke lade være med. Der var jo en dame, der nærmest gik i selvsving. Det var helt go’nat, synes jeg, men folk må jo synes, hvad de vil, og de må have de meninger, de vil,” siger Stig Tøfting til Lokalavisen Aarhus.

Den tidligere AGF- og landsholdsspiller sætter pris på, at ”Balls tell it all” har et genkendeligt motiv.

”Jeg ved ikke en skid om kunst. Jeg har set masser af kunst, jeg ikke ved hvad ligner. Det her kan jeg trods alt se hvad er,” siger han.

Stig Tøfting har været forbi og besøge "Balls tell it all" i Kongelunden.

God lir

Flemming Dybbøl valgte natten til søndag at flytte skulpturen fra Godsbanen til et nyt område i Aarhus, Kongelunden. Han orienterede ikke de øvrige medarbejdere på Godsbanen om det.

51-årige Stig Tøfting kender Flemming Dybbøl og synes, det er ”god lir”, at Dybbøl har flyttet skulpturen og skabt en ny pris, der hylder nosserne.

”Jeg er med på spas og løjer, og det er Flemming jo god til,” siger Stig Tøfting.

Stig Tøfting, der i dag blandt andet gør sig som fodboldkommentator på TV3, har allerede fundet noget at bruge sine nye nosser til.

”Jeg brugte dem i går i studiet, så mine papirer ikke faldt væk. De var meget nyttige,” siger Stig Tøfting til Lokalavisen Aarhus.

Idéen er, at Flemming Dybbøl årligt vil uddele et sæt nosser til en person, der har ”vist nosser”.

”Det skal meget gerne være en kvinde næste gang,” siger Flemming Dybbøl til Lokalavisen Aarhus.

Det er kunstneren bag det oprindelige værk, Henrik Busk Andersen, der har kreeret en række miniudgaver af sin egen skulptur.

Her kan du se en kort video, hvor Stig Tøfting og Flemming Dybbøl snakker om prisen.

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen