Musikken spiller snart igen i folkeskolerne

Musikskoler vender tilbage til folkeskolerne  fra i morgen

Artiklens øverste billede
Aarhus Musikskole er klar til at slå dørene op igen.

Gennem vinteren har byens musikalske børn og unge måtte nøjes med at øve instrumenter på værelset og synge fællessang foran fjernsynet. Men nu lysner det – også rent musikalsk. Fra onsdag 21. april vil der igen være musikskoleundervisning på folkeskolerne i Aarhus. 

"Jeg ved, at både lærere og musikelever har glædet sig til at kunne genoptage musikundervisningen. Musik spreder glæde, gør os kreative og skaber fællesskab – og derfor er jeg glad for, at musikskolerne nu kan komme tilbage på vores folkeskoler," siger Thomas Medom, (SF) rådmand for Børn og Unge, i en pressemeddelelse.   

Også Lars-Ole Vestergaard, leder af Aarhus Musikskole, ser frem til genåbningen af musikundervisningen: 

"I Aarhus Musikskole glæder vi os til at genoptage det fine samarbejde, vi har med elever og skoler i Aarhus Kommune. Vore undervisere er klar til at give den en skalle frem til sommerferien og glæder sig til at se såvel børnene som vore kolleger på skolerne igen – selvfølgelig under hensyntagen til at overholde de sundhedsfaglige retningslinjer," siger Lars-Ole Vestergaard.

Omfanget af musikskolernes tilbagevenden til skoler vil have et omfang, som svarer til før nedlukningen før jul. Den konkrete planlægning af genåbningen vil ske i dialog med de lokale skoler, og elever vil få direkte besked om, hvordan og hvornår undervisningen åbner igen.  

ksa

Læs også

Del artiklen