»Vi vil ikke have en fængselsgård i vores kvarter«

Michael Poulsen fra Christiansbjerg Fællesråd er optimist efter borgermøde om stort Casa-byggeprojekt.

Artiklens øverste billede
Michael Poulsen fra Christiansbjerg Fællesråd. (t.v) og fællesrådsformand fra Trøjborg Niels Christian Sidenius har tidligere argumenteret for, at der er nødvendigt med nogle helhedsplaner i bydelene. Arkivfoto: Kim Skovrup Andersen.

Et stort byggeprojekt på Christiansbjerg møder gedigen modstand blandt områdets beboere.

Det er den fornemmelse, Michael Poulsen fra Christiansbjerg Fællesråd sidder tilbage med efter et virtuelt borgermøde forleden.

Fællesrådet fungerer som bindeled mellem Aarhus Kommune og Christiansbjergs beboere, institutioner, virksomheder og organisationer, og her er holdningen helt klar: Man ønsker ikke et stort etageboligbyggeri på seks etager, som Horsens-koncernen Casa har planer om at opføre.

»Altså, i øjeblikket ligner projektet på tegnebrættet en karrébebyggelse på seks etager, der minder om en fængselsgård. For slet ikke at tale om et trafikhelvede, det på sigt ville give,« forklarer Michael Poulsen.

Illustration af projektet set fra Langelandsgade/Katrinebjergvej. Illustration: Casa Group

90 deltagere

Med på borgermødet var embedsfolk fra kommunen, Casa-projektudviklingschef Claus Schovgaard Rasmussen, skolebestyrelsesformanden fra Katrinebjergskolen og en del borgere.

»Jeg synes, det gik fint. Der var 90 deltagere til borgermødet, og der var stor talelyst. Der blev åbnet op for sluserne, hvor rigtig mange gerne ville have ordet. Det var langt fra alle, der fik det, men alle dem, der kom til orde, sagde noget grimt om projektet, og det kan vi som fællesråd kun være tilfreds med,« siger Michael Poulsen, som selv var på talerlisten.

»Det virkede som om embedsmændene fra kommunen fremlagde projektet, som om det næsten var vedtaget, og så kunne man spørge lidt ind til detaljer. Men sådan forholder det jo sig ikke. Og Casas mand påstod, at de ti villaejere, som Casa vil købe huse af, hvis projektet bliver til noget, selv har henvendt sig. Jeg tvivler stærkt på, at de har henvendt sig i samlet flok,« siger Michael Poulsen, som er positiv stemt efter mødet. Også fordi lokalplanforslaget med projektet i første omgang fik en noget blandet modtagelse i byrådet.

Casa Group har købsoption på ti villaer, som vil blive købt og revet ned, hvis byrådet godkender projektet. Illustration: Casa Group

»Jeg er optimist, fordi der med borgermødet er bevist, at der er en meget kraftig folkelig modstand mod projektet. Jeg håber, at det er noget, byrådet lægger vægt på og så dropper projektet helt. Nu må vi se, hvor mange høringssvar, enkeltpersoner skriver, men jeg tror på, at mængden af høringssvar har meget stor betydning,« fastslår han.

Hvis det ikke sker, er håbet fra fællesrådets side at få projektet nedskaleret med enkeltstående blokke på tre til fire etager.

»Projektet bør genovervejes eller i det mindste gentænkes, og vi er meget åbne for at være med i en videre dialog,« lyder det fra Poulsen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.