Motorvej helt til lufthavnen kan bedre betale sig end en letbane-forbindelse

Østjyske borgmestre, folketingspolitikere og repræsentanter fra erhvervslivet mødtes mandag for at diskutere bedre infrastruktur til Aarhus Lufthavn

Artiklens øverste billede
Der var mandag stort møde om bedre infrastruktur til Aarhus Lufthavn

Aarhus Lufthavn er i øjeblikket inde i en stor forvandling med en gennemgribende ud- og ombygning, som blandt andet omfatter en ny sikkerhedskontrol, syv gates, en toetagers transitlounge samt et lufthavnshotel. For at sikre, at lufthavnen er konkurrencedygtig og kan fortsætte med at vækste, er der også politisk interesse for at skabe en bedre tilgængelighed til lufthavnen.

Det var baggrunden for, at Aarhus' borgmester, Jacob Bundsgaard (S), sammen med sine borgmesterkolleger i Syddjurs Kommune og Norddjurs Kommune mandag holdt møde med fem lokale folketingspolitikere samt lufthavnens ledelse og interessenter fra erhvervslivet, der alle ønsker en bedre tilgængelighed til lufthavnen.

Det skete som optakt til de kommende infrastruktur-forhandlinger på Christiansborg.

"Der er bred enighed om, at vi ønsker en tosporet motorvej helt frem til lufthavnen," lød det efter mødet på en kortfattet pressebriefing fra borgmester Jacob Bundsgaard (S), som samtidig kunne oplyse, at sådan en motorvejsudvidelse forventes at koste omkring 1,3 milliarder kroner.

Letbane er ikke førsteprioritet

Derfor lægges der op til, at den nuværende hovedvej, rute 15, skal opgraderes til en tosporet motorvej fra Djurslandsmotorvejen til Ny Lufthavnsvej. Vejforbindelsen til lufthavnen på Djursland fra Aarhus består i dag af en såkaldt "2+1-vej" fra Djurslandsmotorvejens afslutning i Hornslet og frem til Ny Lufthavnsvej.

På mødet blev en eventuel letbaneforbindelse fra Aarhus til lufthavnen også diskuteret, men på den efterfølgende pressebriefing blev det understreget, at en forlængelse af letbanen ikke er førsteprioritet.

"Der er ingen tvivl om, at vi får mest for per investeret krone ved at lave en motorvej," fortalte Jacob Bundsgaard, der dog ikke afviser, at en letbane-forbindelse kan komme på tale senere.

Etableringen af en letbane til lufthavnen forventes at koste knap 800 millioner kroner.

På mødet deltog folketingspolitikerne Mona Juul fra Det Konservative Folkeparti, Leif Lahn fra Socialdemokratiet, Andreas Steenberg fra Radikale Venstre, Britt Bager fra Venstre samt Mette Dencker fra Dansk Folkeparti.

Det forventes, at de corona-forsinkede infrastruktur-forhandlinger på Christiansborg begynder efter påske.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.