Gymnasieelev:"Vi prøver at få det bedste ud af corona-krisen, men der er mange, som har det stramt lige nu" 

Carl Mikkel Berg er gået glip af to studieture under corona-nedlukningerne. Trods lærernes ihærdige indsats er virtuel undervisning demotiverende i længden, og han savner fysisk fællesskab

Artiklens øverste billede
I lighed med landets andre gymnasieelever har Carl Mikkel Berg over flere omgange skulle følge undervisningen hjemmefra. Han har endnu ikke været i skole i 2021, og hvornår det kommer til at ske vides endnu ikke.

Siden 13. marts har Carl Mikkel Berg følt, at han nærmest har fået mere fjernundervisning i hjemmet i Mårslet end fysisk på sin skole, Marselisborg Gymnasium. Den 19-årige 3.g'er , som er en af skolens to elevrådsrepræsentanter, har ikke bare haft ét, men to unormale skoleår fordelt på corona-smittens bølger.

"Det har ikke været helt, som jeg kunne drømme om. Jeg har en storesøster, der også har gået på gymnasiet. Hun har sagt, at det fedeste er at gå i 3.g med mange fede sociale arrangementer. Min studietur i 2.g til New York blev aflyst to dage, før vi skulle afsted, og studieturen her i 3.g. til København bliver heller ikke til noget," siger han og fortsætter:

"Aflysning af studieturene er jeg da ærgerlig over, fordi man får et godt fællesskab med klassen, men alt i alt er det værste, at man ikke kan være på skolen, hvor vi savner alt det sociale. Vi kan altid rejse bagefter gymnasiet, så det går nok," siger han.

Fester og det sociale fællesskab er for mange en vigtig del af gymnasietiden og ungdomslivet i det hele taget, men Carl Mikkel Berg forsøger at få det bedste ud af situationen.

"Det er uheldigt. Selvfølgelig savner jeg mange sociale arrangementer, men først og fremmest glæder jeg mig bare til at komme tilbage på skolen og få en forholdsvis normal hverdag. Lige nu ville jeg sætte pris på bare at kunne snakke sammen i frikvarteret ansigt til ansigt eller bare gå ned i kantinen. Vi er mange, der savner at være en del af et fællesskab og bare have en normal hverdag på vores skole," fortæller han.

Fjernundervisningen er ifølge elevrådsformanden blevet bedre, men fungerer ikke over en længere periode, som alle gymnasieelever står i lige nu. 

"Den virtuelle undervisning kan ikke undgå at gå lidt ud over det faglige, og den er ved at være noget demotiverende. Lærerne gør deres bedste og forsøger at få os gennem pensum og giver os alternative opgaver, som at gå en tur, mens man hører en podcast. Men det hele bliver lidt hårdere, når man nærmer sig eksamen, og stadig ikke må møde ind på skolen: Jeg ved, der er mange, som har det stramt lige nu, men vi prøver at få det bedste ud af det," forklarer Carl Mikkel Berg.

Færre eksamener

I den forgangne uge blev der lavet en politisk aftale om, hvordan eksamener skal håndteres i resten af dette skoleår. Her får alle gymnasie-elever skåret væsentligt i antallet af deres eksamener, hvilket betyder, at årskaraktererne i visse fag kommer til at stå på eksamensbeviset.

"Det kan betyde, at folk skal til at tage sig sammen, og det er bare sværere over en skærm. Dem, jeg er i kontakt med, er blevet meget trætte af det. Især diskussioner i fag, og sprogfag generelt er svært virtuelt," siger Carl Mikkel Berg og peger på uvisheden som det værste.

"Hvor mange gang bliver restriktioner mon forlænget, og kommer vi overhovedet i skole igen Og hvornår? Vi håber og ser frem til at kunne starte en gang i foråret. Gerne omkring påske, men det skal selvfølgelig også være sundhedsmæssigt forsvarligt. Det ville betyde meget at kunne starte igen. Det glæder jeg mig rigtig meget til. Og så måske få en ok normal sommer, hvor man kan få lov at føle sig som en 3.g'er," siger han og tilføjer:

"Jeg vil altid være glad for at have gået i gymnasiet, men jeg føler og tænker, at jeg har mistet noget af gymnasietiden, men det er ikke fordi, jeg kommer til at gå ud af gymnasiet og tænke" 'det var dog det skrækkeligste". Lige nu tænker jeg tilbage på 1.g. som noget af det fedeste, for dér havde jeg et normalt år med fester, musicals og alle de her ting. Det har været nogle gode år, selv om der har været corona og nogle ting, som har været svære, men vi kommer igennem. Det har været hårdt for alle. Ikke kun os gymnasieelever."

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.